Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt begint de woensdag positief om negatief te eindigen

Eigenlijk begon de cryptomarkt vandaag heel positief. De Bitcoin wist eindelijk de $ 9.000 te passeren. Analisten hadden al het vermoeden dat het een kwestie van tijd zou zijn. Het hoogste punt werd rond kwart voor vijf vanmiddag bereikt. De munt steeg toen even naar de $ 9.115 en leek verder te gaan stijgen.

Maar rond het avonduur kwam het nieuws naar buiten dat de cryptomarkt mogelijk wereldwijd gereguleerd werd. Dit was net het nieuws dat de markt juist niet nodig had. De Bitcoin en andere cryptomunten gingen direct onderuit. Op dit moment van schrijven blijft de daling van de Bitcoin nog relatief beperkt. Het verlies staat op dit moment op 0,41%. De Bitcoin staat op een koers van $ 8.895 op dit moment van schrijven.

Vanwege de relatief kleine prijsdaling vragen sommige analisten zich af of het echt door het nieuws uit de EU komt. Het zou ook kunnen dat de markt gewoon iets corrigeert na het behalen van de $ 9.000 grens. Er zouden een aantal beleggers kunnen zijn die besloten hebben de munt bij $ 9.000 te verkopen. Dit kan ook een verklaring zijn voor de relatief kleine prijsdaling. Het is in de praktijk natuurlijk afwachten wat er gaat gebeuren met de Bitcoin.

Ethereum en Litecoin weten de winst nog net vast te houden

Ondanks dat een paar cryptomunten in de rode cijfers duiken zijn er ook uitzonderingen. Ethereum en Litecoin blijven vasthouden aan de kleine winst die ze vandaag wisten te boeken. Vanochtend vroeg stond Ethereum zelfs op $ 585. Het leek er even op dat de munt terug zou keren naar de $ 600. Maar het nieuws vanuit de EU hakte er flink op in. De munt staat nog net op een winst met een koers van $ 562 en 0,50%. Het is de vraag hoe lang Ethereum dit nog kan volhouden.

Litecoin wist vandaag op z’n hoogste punt heel even de $ 174 aan te tikken. Op dit moment van schrijven staat de munt nog op $ 170. Met een kleine winst van 0,20% vergeleken met gisteren. Het is net als bij Ethereum de vraag of de munt echt vast kan blijven houden aan de kleine winst. Of dat de koers straks toch nog in de rode cijfers duikt. Helemaal omdat andere cryptomunten al wel rode cijfers schrijven.

Ripple en Bitcoin Cash noteren rode cijfers

Ripple en Bitcoin Cash stonden natuurlijk al vrij zwak in hun schoenen. Met moeite wist de Ripple bijvoorbeeld maar mee te komen met de prijsstijging en boven de $ 0,70 uit te komen. Na het nieuws vanuit de EU dook de Ripple naar een verlies van 2,73%. De munt noteert op dit moment een koers van $ 0,68. Aan de andere kant ligt de Ripple nu al een paar dagen in een relatief veilige range van $ 0,68 en $ 0,72. De munt schommelt heen en weer, maar boekt geen grote verliezen meer.

Bitcoin Cash weet het grootste verlies te boeken met 3,54%. De munt staat nu nog maar op $ 1029. Terwijl de munt eerst nog een aardige rally wist in te zetten om weer boven de $ 1.000 uit te komen. Het leek even de goede kant op te gaan, maar op dit moment verkeert de munt weer in zwaar weer. Cash blijft al sinds de lancering enorm volatiel.

Mobiele versie afsluiten