Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt blijft het lastig hebben

De afgelopen drie dagen heeft de cryptomarkt niet bepaalt een positieve indruk achtergelaten. Gisteren was alleen EOS nog de grote winnaar. De munt kwam ruim boven de $ 13 uit, maar corrigeerde vandaag net als de rest terug naar $ 12. Voor de derde dag op rij zijn de verliezen fors. In drie dagen tijd tuimelt de koers van ruim $ 400 miljard naar $ 366 miljard.

Bitcoin heeft opnieuw veel moeite om de $ 8000 grens te verdedigen. De munt is er nog steeds niet ondergedoken zoals wel verwacht was. Toch denken analisten dat het echt een kwestie van tijd is. De munt weet vandaag nipt in de groene cijfers te blijven, maar gisteren was dit ook rond dit tijdstip. Daarna corrigeerde de markt verder, waardoor er weer verliezen genoteerd werden. Bitcoin noteert nu een koers van $ 8.111.

Ethereum en Ripple zijn de andere munten op de top 3. Zij wisten beide hun psychologische grens niet meer vast te houden. Gistermiddag wist Ethereum nog boven de $ 700 uit te komen. Maar naar mate de avond vorderden dook ook Ethereum onder de psychologische grens heen. De munt noteert een koers van $ 678 op dit moment van schrijven. Het enige positieve is dat op dit moment van schrijven de winst nog wel 1%.

Ripple wist de $ 0,70 ook niet lang vol te houden. Gisteren dook de munt er al net onder en halverwege de avond dook de munt naar $ 0,65. Op dit moment is er dus wel een kleine winst te melden met $ 0,66. Het is alleen de vraag of de munt dit weet uit te bouwen of juist nog verder gaat corrigeren. Helaas kunnen we alles verwachten met de lastige dagen van de cryptomarkt.

Waarom is de cryptomarkt zo negatief de afgelopen dagen?

Exact een week geleden ging alles eigenlijk weer een beetje fout voor de cryptomarkt. Bitcoin ging nog bijna naar de $ 10.000 en er werd gedroomd over $ 11.000 of $ 12.000. Alleen de jubelstemming werd al snel verpest. Als eerste door Mt.Gox die weer een groot aantal munten wist te verkopen en de munt liet dalen naar $ 9.500.

Niet veel later kwam er ook nog nieuws naar buiten uit Zuid-Korea. Eén van de populairste exchange sites had mogelijk fraude gepleegd. Als gevolg haalde alle Koreanen hun geld weg en verkochten hun munten. Dit liet de markt nog verder zaken naar een koers die de munten tot nu toe nog niet te boven lijken te komen.

Sommige analisten verbazen zich wel waarom de markt de dip van vorige week nog niet te boven is gekomen. Helemaal nadat al snel bekend werd dat de markt in Korea mogelijk snel weer op gang gaat komen. De fraude waar de site van verdacht werd is mogelijk niet waar. Alleen het is nog steeds wachten op een rapport die dit definitief bevestigd. Toch blijft er nog steeds hoop dat de dip tijdelijk is.

Mobiele versie afsluiten