Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt blijft neerwaartse trend volgen

Terwijl de Bitcoin moeite heeft om nog overeind te blijven zien we dat de rest van de markt de neerwaartse trend volgt. Afgelopen nacht verloor de cryptomarkt opnieuw $ 5 miljard. Vooral de grote cryptomunten noteerde een verlies. Bitcoin, Ripple, Ethereum en Bitcoin Cash schreven de afgelopen 24 uur opnieuw rode cijfers.

Bitcoin en Ethereum verloren beide zo’n 1.5% terwijl Bitcoin Cash 2,5% verloor en Ripple zelfs 5% in 24 uur tijd. De afgelopen dagen zagen we dat Stellar en IOTA ineens begonnen te stijgen door de daling van de Bitcoin. Dit zagen we in het verleden al vaker gebeuren. Alleen nu houden de munten het ook niet meer vol en corrigeren ze hard. Met verliezen van 5% en 14% ziet het er niet bepaalt positief uit voor de altmunten.

Lage volume blijft de oorzaak van de daling

Negatief nieuws is er eigenlijk niet te vinden wat de oorzaak kan zijn van de daling. De afgelopen week zagen we wel dat het lage volume vooral de oorzaak is van de daling. De Bitcoin prijs ging ineens uit het niets abrupt onderuit doordat het handelsvolume van de afgelopen dagen was verdwenen. Als gevolg van de drop van de Bitcoin ging de rest van de cryptomarkt mee.

Toch is er nog wel positief nieuws. De markt lijkt in de loop van de middag toch nog iets te herstellen. Bitcoin wist weer terug te keren naar de $ 7.000 grens. Het is de vraag hoe lang de munt dit volhoudt. Vooral met het aanhoudende lage volume en het feit dat de munt er de afgelopen uren al een paar keer onderschoot.

We zien hetzelfde gebeuren met Ethereum. De munt is in de loop van de middag weer terug gekeerd naar $ 410. Het zou goed kunnen dat de munt weer naar $ 400 daalt. Of er onder gaat zakken. Vooral als de Bitcoin onder de $ 7.000 zakt kunnen we dit fenomeen gaan meemaken.

Als Bitcoin niet snel weer meer volume weet te krijgen kunnen we een nieuwe daling richting de $ 6.000 gaan verwachten. Dit is natuurlijk niet iets waar beleggers op gehoopt hadden. Ze hadden eigenlijk gehoopt dat de munt zou gaan doorpakken.

Mobiele versie afsluiten