Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt crasht hard in slechts paar uur tijd

Vrijwel alle cryptomunten uit de top 100 gingen vandaag hard onderuit. Uit het niets verloor de markt in een paar uur tijd miljarden euro’s. Eigenlijk werd deze correctie al een week geleden voorspelt. Maar de correctie bleef uit en de Bitcoin krabbelde zelfs op. Zelfs een hack van Zuid-Korea kon de munt niet deren, maar nu is de harde correctie echt daar.

Analisten voorspellen al maanden dat een correctie door een gebrek aan volumes de Bitcoin zal terugbrengen naar $ 5.000. Dit zal voor de munt wel het kantelpunt worden. Als dit punt aangetikt wordt zal de koers richting de $ 10.000 terugkeren. Het klinkt als een harde tik. Een cryptomunt die in december nog $ 20.000 waard was kan een half jaar later $ 5.000 waard zijn. Toch is de tik nog steeds niet zo hard als de mega correctie in 2014. We weten allemaal hoe de correctie van 2014 is afgelopen. Het bracht uiteindelijk de koers op gang om de $ 20.000 aan te tikken in 2017.

Op dit moment van schrijven kost een Bitcoin nog maar $ 6.171. In 24 uur tijd heeft de munt ruim 8% in waarde verloren. Het lijkt erop met de snelheid van de afgelopen uren dat de koers mogelijk vandaag nog onder de $ 6.000 duikt. Met de snelheid dat de munt nu naar beneden gaat ging de munt drie dagen terug nog omhoog naar $ 6.792 op 19 juni.

Ethereum krijgt de hardste klappen van allemaal

De correctie begon gisteren eigenlijk uit het niets met Ethereum. De munt begon gisteravond al mega verliezen te vertonen. Uiteindelijk zorgde de munt ervoor dat de totale correctie in gang gezet werd. Ethereum kreeg het voor elkaar om op dit moment op een verlies van ruim 10% te staan. De koers is nog maar $ 475 waard.

Het is extra bizar gezien Ethereum langzaam richting de $ 600 kroop in de afgelopen dagen. Elke dag werd er een kleine winst geboekt en kwam de munt een beetje dichterbij. Maar nu staat de koers tot ver onder de $ 500 en de bodem lijkt nog niet in zicht te zijn.

Bitcoin Cash, Litecoin en Ripple corrigeren mee

Helaas zien we bij de cryptomarkt wel vaker dat als de één gaat de rest meegaat. Bitcoin Cash boekt bijvoorbeeld ook een fors verlies van ruim 12,5%. De munt staat nu nog maar op $ 769. Gevolgd op de voet is Litecoin met een verlies van 11,91%. De munt is nu nog maar $ 85 waard. De $ 100 lijkt ver weg te zijn voor de Litecoin.

Ripple kan door alle correcties de $ 0,50 ook niet meer vasthouden. De munt corigeert met 7,51% nog het minst hard van allemaal. Maar de munt moet de $ 0,50 grens verlaten en gaat naar $ 0,497.

Mobiele versie afsluiten