Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt daalt weer in waarde

De cryptomarkt weet de afgelopen weken niet echt hun slag te slaan en weer in waarde te stijgen. Nadat vorige week de koers even onder de $ 8.000 zakten ging de munt het weekend weer wat omhoog. Maar vandaag daalde de koers opnieuw met 3%. De totale cryptomarkt lijkt op dit moment een beetje in een dal te zitten.

De afgelopen 24 uur verloor de markt bijvoorbeeld opnieuw $ 17 miljard in waarde. Hierdoor zakten de Bitcoin onder de $ 8.300. Op dit moment van schrijven staat de munt op $ 8.219. Ethereum daalde onder de $ 690 naar $ 668. Ripple leek gisteren weer boven de $ 0,70 uit te komen, maar dook er vandaag weer dik onder. De munt noteerde ook een winst van 2,4% en noteert een koers van $ 0,66.

Hoe komt het dat de markt niet vooruit te branden is?

De laatste weken zijn er constant correcties op de markt. Alleen hoe komt het dat de munten de stijgende lijn even kwijt zijn geraakt? Officieel gezien zijn er op dit moment drie grote factoren die ervoor zorgen dat de markt niet goed loopt. De eerste is belasting innen via Bitfinex, de tweede is een schandaal bij de twee grootste exchange sites van Zuid-Korea UPBit en Bitthumb en uitverkoop van de liquidatie van Mt.Gox.

Op 17 mei kwam er in het nieuws dat Bitfinex aan z’n gebruikers had gevraagd om hun belastinggegevens door te sturen. Tot op heden trok Bitfinex veel beleggers aan en ook grote investeerders. Vooral omdat het bedrijf gevestigd was op de Britse Maagdeneilanden. Hierdoor was Belastingaangifte niet verplicht, maar nu zijn de regels ineens verandert. Door de druk vanuit o.a. de Amerikaanse regering wordt ervoor gezorgd dat ze toch aangifte moeten doen. Als gevolg verkopen beleggers hun munten om belastingaangifte te verkopen.

Vorige week was er ook het schandaal rondom UPBit en Bitthumb ze werden beschuldigd van fraude. Vervolgens viel de lokale politie de kantoren binnen om onderzoek te doen. Beleggers besloten massaal hun geld er weg te halen in de angst dat de sites op slot gingen. Toch lijkt dit uit te lopen op fake news. Het is nog afwachten op het definitieve rapport, maar fraude wordt al uitgesloten. Mogelijk keren dan de beleggers uit Zuid-Korea ook weer terug met extra vertrouwen.

Wat is de verwachting voor de markt op het korte termijn?

Eigenlijk is het vrij onzeker wat de koersen op het korte termijn gaan doen. Een drop onder de $ 8.000 wordt al weken voorspelt. Alleen tot op heden heeft de munt veel support boven de $ 8.000. De munt gaat er dus niet onder, maar het zou zomaar kunnen dat er ineens uit het niets een daling komt. Het zou dan zelfs kunnen dat de Bitcoin onder de $ 7.000 duikt.

Mocht de Bitcoin toch ineens weer gaan stijgen als bijvoorbeeld de Koreanen weer gaan beleggen dan kan het hard gaan. De munt kan dan ineens weer richting de $ 8.800 gaan en doorstijgen naar de $ 9.000. Mogelijk zullen dan ook de andere cryptomunten meeliften op het succes van de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten