Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt duikt onder de $ 400 miljard

Vorige week konden we nog enthousiast melden dat de cryptomarkt een stijgende lijn vertoond. De markt zou stevig boven de $ 500 miljard staan. Helaas kan het bij cryptomunten soms al een uur weer anders zijn. Helemaal als we een week verder zijn en de markt opnieuw een dip vertoond.

Terwijl eerst de $ 500 miljard nog stevig werd vastgehouden is nu de $ 400 miljard niet meer haalbaar. Op dit moment van schrijven staat de totale markt nog maar op $ 372 miljard. Bijna de volledige top 100 schrijft rode cijfers en sommige verliezen zijn fors. Het gevolg is dat de cryptomarkt opnieuw niet uit de dip weet te komen.

Waarde cryptomarkt hoger dan afgelopen vrijdag

Toch is er ook positief nieuws te melden. De waarde van de cryptomarkt ligt hoger dan afgelopen vrijdag ondanks de nieuwe dip. Afgelopen vrijdag was een absoluut dieptepunt voor de markt. De marktwaarde lag nog maar op $ 344 miljard. Het leek er zelfs even op dat deze terug ging naar de $ 300 miljard.

Maar afgelopen weekend leek de cryptomarkt weer even een beetje uit het slob te komen. Vanochtend werd door de stijging van de Bitcoin zelfs even de $ 396 aangetikt. Beleggers hoopte stiekem op de $ 400 miljard, maar na nieuwe correcties dook de marktwaarde weer naar beneden.

Bitcoin heeft veel invloed op de totale marktwaarde. De cryptomunt heeft nog altijd een marktaandeel van 41,9%. Maar ook de kleinere munten corrigeerde vandaag hard. Ethereum verloor 3,58% en zakte zelfs onder de $ 700 naar $ 697. Ripple de derde grote cryptomunt verloor 4,85% en wist de $ 0,80 nu echt niet meer vast te houden. De munt noteert nu $ 0,78. Bitcoin Cash verloor zelfs 8,44% en dook naar de $ 9.183.

Mobiele versie afsluiten