Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt gaat opnieuw onderuit

Nadat er aan het einde van de werkweek eindelijk weer positief nieuws was ging de cryptomarkt vandaag opnieuw onderuit. Opnieuw ondergingen bijna alle munten een correctie. De grootste verliezers waren vandaag Bitcoin Cash en Ripple.

Ripple wist vandaag een verlies neer te zetten van 13,39% en wordt nog maar verhandeld rond de $ 1,19. Een groot verschil met de $ 1,70 die vorige week nog tijdens het herstel werd aangetikt. Bitcoin Cash wist een verlies van 11,25% te pakken en staat nog maar op $ 1583.

Maar ook de andere grote cryptomunten hebben het vandaag opnieuw moeilijk. Bitcoin moet bijvoorbeeld alle zeilen bijzetten om niet weer onder de $ 10.000 te zakken. De munt verloor vandaag 9,61% en staat nog maar op een waarde van $ 10.747.

Ethereum heeft het net als de andere grote cryptomunten ook moeilijk. De munt boekten een verlies van 8,77% en staat nog maar op $ 960. Dit betekent dat de munt voor de tweede keer op rij onder de magische $ 1.000 zakt. De cryptomunt heeft er echt moeite mee om boven de $ 1.000 te staan. Toch heeft dit weinig met Ethereum zelf te maken want alle cryptomunten hebben het vandaag lastig.

Herstel van januari crash lijkt moeizaam te verlopen

Het lijkt erop dat de cryptomarkt het moeilijk heeft om te herstellen na de mega crash in januari. De munten hebben het allemaal moeilijk en lijken op dit moment niet snel terug te keren naar hun vorige hoogtepunt. De grootste munten: Bitcoin, Ripple en Bitcoin Cash staan nog steeds op ruim 50% van hun vorige record vandaan. Alleen Ripple staat nog een beetje in de buurt van de $ 1.000 record.

Toch heeft de totale markt de afgelopen twaalf maanden nog nooit een langdurige correctie doorgemaakt. Ethereum en Ripple zijn de afgelopen twaalf maanden enorm gegroeid. Ripple is in twaalf maanden tijd 330 keer meer waard geworden en Ethereum 120 keer. Het is logisch dat de munten dan een keer corrigeren, maar dit is geen één keer gebeurd in de afgelopen twaalf maanden. De munten wisten alleen een enorme groei te noteren.

Het is voor een aandeel of cryptomunt heel normaal om te corrigeren na een mega stijging. Doordat dit in twaalf maanden niet gebeurd is zou het goed kunnen dat de correctie nu inmiddels wel volgt. Toch heeft de markt op dit moment blijkbaar nog niet de kracht om te herstellen.

Eén van de redenen waarom het herstel niet doorzet heeft te maken met het feit dat het aantal beleggers is afgenomen. Toch is er ook positief nieuws want er lijken nieuwe landen bij te komen. Terwijl de beleggingen uit Zuid-Korea en China afnemen komen er wel nieuwe beleggers bij uit India en Rusland. Dit kan misschien helpen om straks de markt weer uit de crisis te helpen.

Mobiele versie afsluiten