Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt hersteld met $ 5 miljard, maar laag Bitcoin volume is een risico

De afgelopen 24 uur lijkt de cryptomarkt te herstellen nadat de markt afgelopen zaterdag opnieuw instorten. De afgelopen dagen werd al voorspelt dat de Bitcoin te snel wegzakten en te weinig aan markt wist terug te pakken. Het gevolg was dat de Bitcoin koers onder de $ 7.000 schoot afgelopen zaterdag.

$ 6.989 was het laagste punt dat afgelopen zaterdag werd aangetikt. Terwijl de munt vrijdag nog voorzichtig de $ 7.396 wist aan te tikken. De koers leek iets te herstellen, maar ging afgelopen zaterdag al snel onderuit. Het zou kunnen dat beleggers hun winst wilde uitkeren. Bijvoorbeeld omdat ze de munt rond de $ 6.000 gekocht hadden en een leuke winst hadden geboekt in slechts een paar dagen tijd.

De afgelopen 24 uur leek de markt ineens te herstellen van de zaterdag dip. De Bitcoin wist zelfs weer even op de $ 7.150 uit te komen, maar wist helaas niet door te pakken. Andere cryptomunten wisten ook wat te herstellen in de rebound. Dit zorgde voor een stijging van de totale cryptomarkt van $ 5 miljard. Helaas betekent dit niet dat de dreiging geweken is dankzij de stijging van de markt.

In de afgelopen uren noteerde we opnieuw een daling. De Bitcoin weet de $ 7.100 niet meer vast te houden en wankelt rond de $ 7.000. Ethereum zakt terug naar $ 410 en lijkt op weg te zijn naar de $ 400 grens. De kans is groot dat de munten opnieuw door hun grens gaan zakken. Net als we rond 4 augustus zagen.

Lage Bitcoin volume is zorgwekkend

De oorzaak van de constante correcties ligt puur bij het lage handelsvolume. Er worden gewoon te weinig Bitcoins verkocht op dit moment. De stijging een paar weken terug inmiddels werd veroorzaakt door het hoge handelsvolume. Nu het volume wegzakt zien we dat de Bitcoin alleen maar verder wegzakt. Een hoger volume zal uiteindelijk weer voor een stijging gaan zorgen. Tot die tijd is het zorgwekkend dat het volume zo laag is.

Als het volume zo aanblijft gaat de Bitcoin de $ 7.000 grens niet meer lang volhouden. De koers kan weer terug naar af zijn en terugzakken naar $ 6.500. Het punt waar juist een paar weken terug eindelijk een forse stijging ontstond. Ondanks dat de laatste weken er veel positieve ontwikkelingen zijn voor de Bitcoin blijft het volume gewoon achter. Een nieuwe uitverkoop is daardoor niet uit te sluiten.

Op basis van de huidige trend is de verwachting dat de Bitcoin verder gaat dalen deze week. Tenzij het volume ineens wel weer stijgt. Er zijn ook vermoedens dat de koers gemanipuleerd wordt door beleggers om hypes en winsten te boeken. Helaas gaat het om vermoedens en kan niemand dit met zekerheid zeggen.

Mobiele versie afsluiten