Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt is weer enorm volatiel

Vorige week was geen positieve week voor de cryptomarkt. Helaas werd het afgelopen weekend niet veel beter. Nadat er paniek uitbrak door een politie inval in Zuid-Korea werd er in één keer veel geld uit de cryptomarkt gehaald. Daarnaast was er ook weer een verkoop van 10.000 Bitcoins uit de Mt. Gox sale. Kortom de markt stond opnieuw op instorten en ging door een diep dal. Op dit moment van schrijven is de markt vooral ontzettend volatiel te noemen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de Ripple. Vorige week leek alles nog koek en ei tot de inval in Zuid-Korea. De Koreanen zijn natuurlijk een groot marktaandeelhouder van de Ripple. Alleen de belangrijkste exchange site wordt beschuldigd van fraude met het geld van beleggers. Als dit waar blijkt te zijn wordt de site gesloten en kunnen beleggers niet meer bij hun geld. In blinde paniek besloten de beleggers al hun Ripple munten tijdelijk te verkopen. De munt viel van $ 0,90 richting de $ 0,66. Afgelopen weekend kroop de munt iets omhoog en maandag ging de koers naar $ 0,76. Helaas staat de munt nu op een hele kleine winst met $ 0,73.

Bitcoin kreeg het ook zwaar te verduren doordat de Koreanen hun geld weghaalde. Alleen dit was nog niet eens het grootste probleem voor de munt. De munt kreeg het ook zwaar te verduren door opnieuw een verkoop van 10.000 Bitcoins uit het Mt. Gox drama. Terwijl de munt met $ 9.600 net weer een beetje op weg was naar de $ 10.000 dook de koers onder de $ 9.000. Op dit moment is er een hele kleine winst van 0,52%. De munt staat nu op $ 8.761.

Kleine groene cijfers zorgen voor hoop

Toch zorgen de kleine groene cijfers nog voor een beetje hoop. Na nieuwe correcties dook Ethereum onder de $ 800. Op dit moment is er een winst van 0,28% en staat de koers op $ 734. Litecoin is de enige die wel een leuke winst weet te pakken. De munt boekt ineens uit het niets 2,61%. De munt staat nu na vele corecties op $ 148.

Toch zorgt de kleine winst voor hoop en kan het een nieuw begin zijn van de week. Als de koersen in het groen weten te eindigen zouden ze morgen weleens kunnen gaan stijgen. Maar die hoop is klein vooral gezien de winst erg klein is. Het zou ook kunnen dat de koersen opnieuw nog meer gaan corrigeren.

Aan de andere kant wordt de correctie wel gezien als tijdelijk. De beleggers die nu wegrennen vanwege het drama in Zuid-Korea hebben niet de cryptomunt de rug gekeerd. Waarschijnlijk gaan ze binnenkort via een andere exchange site weer cryptomunten kopen. Dit zal afwachten zijn, maar als dit gebeurt kunnen we weer een boost verwachten in de koersen.

Mobiele versie afsluiten