Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt levert vandaag weer wat geld in

Vanochtend leek de daling van gisteren relatief mee te vallen. De markt leek stabiel te blijven rond de $ 350 miljard. Maar vandaag werd de daling toch wel verder ingezet. De markt verloor weer $ 20 miljard in waarde en daalde richting de $ 331. De verliezen waren bijna in de complete top 100 van de cryptomarkt te voelen. Bij de één was het verlies uiteraard nog groter, dan bij de ander.

De Bitcoin leek heel even de $ 9.000 vast te blijven houden in de ochtend. Nadat de munt gisteren de $ 8.781 aantikten rond kwart voor 7 in de avond ging de munt weer omhoog in waarde. Rond kwart voor 1 in de nacht Nederlandse tijd ging de Bitcoin alweer over de $ 9.000 heen. Maar op dit moment van schrijven is de munt naar de $ 8.602 gezakt. Een verlies van 2,55%.

Het lijkt erop dat de Bitcoin afgelopen nacht vooral van de Aziatische markt profiteerde. Maar de volumes die op dit moment verhandeld worden blijven historisch laag. Hierdoor lijkt de munt nog niet echt een statement neer te kunnen zetten. De meeste handel vindt op dit moment plaats in Amerika bij Bitfinex. De site handelt de Bitcoin voor rond de $ 8.604.

In Japan zijn ze bij BitFlyer wel van plan meer te betalen en leggen ze $ 8.701 neer. Uitschieter is uiteraard Korea die van plan is bijna $ 9.000 neer te leggen. Als we naar deze aantallen kijken zou een stijging er vanavond misschien nog inzitten. Helemaal als de Aziatische markt vannacht weer flink actief gaat worden. Gisteren zagen we ook dat de Aziatische markt de cryptomarkt een boost gaf.

Ripple valt nog verder weg

De derde grootste cryptomunt ter wereld moet de komende tijd hard gaan vechten om die positie vast te houden. Nadat de munt gisteren al niet meer de $ 0,70 kon vasthouden valt de Ripple nog verder weg. Met een $ 0,65 is er nog maar weinig van de machtigste munt aan het begin van 2018 over. De munt verloor vandaag opnieuw fors met 5,84%.

Het is opvallend dat de Ripple niet wil stijgen. Natuurlijk spelen de slechte berichten uit het nieuws mee over cryptomunten. Maar daar staat tegenover dat de Ripple niet echt een cryptomunt is, maar meer een middel voor banken. Qua ontwikkeling is er de afgelopen maanden juist ontzettend veel positief nieuws geweest over de munt. Analisten verwachten ook dat de munt hier wel weer uit kan opkrabbelen het is alleen de vraag wanneer dit gebeurt.

Ethereum en Bitcoin Cash leveren ook opnieuw in

Een nieuwe rally naar de $ 600 zat er voor Ethereum niet in. De munt hield gisteren nog een laatste strohalm vast richting de $ 600 met een mini winst van 0,50%. Van die winst is vandaag weinig meer over. De munt noteert een koers van $ 531 en een verlies van 6,08%. Dit verlies is zelfs groter dan Ripple. Een munt die al veel te verduren heeft gekregen de afgelopen dagen.

Bitcoin Cash weet met $ 1.007 nog net de duizend dollar vast te houden. Het is alleen de vraag voor hoe lang. Met een verlies van 2,7% is het wel de kleinste verliezer vandaag, maar echt goed nieuws is het natuurlijk niet. Het is voor de rest vooral afwachten wat de markt gaat doen. De aankondiging dat de EU en andere G20 landen gaat reguleren is niet bepaalt goed gevallen. Helemaal niet na het succes van maandag dat de munten niet als bedreiging werden gezien. De markt snakt nog steeds na goed nieuws, waardoor beleggers weer vertrouwen krijgen.

Mobiele versie afsluiten