Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt noteert opnieuw winst

Voor de opeenvolgende dag op rij zijn er groene cijfers te zien bij de cryptomarkt. Het lijkt erop dat de munten inderdaad bezig zijn om te herstellen van de crash van een paar weken geleden. Gisteren ging het natuurlijk al lekker met de koersen, maar vandaag zet de groei opnieuw door.

Als we kijken naar de afgelopen 24 uur dan zijn er zelfs dubbele cijfers te zien voor de totale markt. Toch waarschuwen analisten nog wel dat alle munten vrij volatiel kunnen zijn. De lijn van een mogelijke correctie is nog steeds aanwezig. We zijn nog steeds niet helemaal uit de gevarenzone. Toch zou de markt weleens binnen een paar weken met vallen en opstaan hersteld kunnen zijn. Daarna zou er weleens een groei in kunnen zitten. Mocht je nog voordelig willen instappen dan is dit vooral het moment.

Bitcoin en Ethereum zetten stijgende lijn door

Vooral Bitcoin en Ethereum lijken de stijgende lijn goed door te zetten vandaag. Gisteren ging de Bitcoin eindelijk over de $ 9.000 grens heen. Dit was een vrij lastige grens waar de munt maar moeizaam doorheen leek te breken. Ineens ging het rap en steeg de Bitcoin er gisteren ruim overheen.

Vandaag noteert de Bitcoin op dit moment van schrijven een winst van 4,18% in 24 uur tijd. Er is een koers van $ 9882. Het lijkt erop dat de $ 10.000 weer binnen handbereik is. Of die vandaag echt al aangetikt gaat worden is de vraag. Dit is natuurlijk wel weer even een barrière waar de munt overheen moet.

Ethereum staat ook netjes in de plus en volgt het voorbeeld van de Bitcoin. De munt noteert op dit moment van schrijven een 1,37% winst en staat op $ 934. De munt gaat niet zo hard als de Bitcoin, maar lijkt wel de stijgende lijn gevonden te hebben. Voor Ethereum is de $ 1.000 natuurlijk een psychologisch punt waar de munt overheen moet. Analisten verwachten dat dit binnen een paar dagen weer gaat gebeuren.

Interesse in cryptomarkt neemt weer toe

Nu de cryptomarkt weer een aantal dagen winst begint te maken zijn er ook weer meer beleggers met interesse. Google noteert duidelijk meer mensen die zoeken op hoe ze een Bitcoin kunnen kopen. Vanaf 14 februari is het aantal zoekers helemaal toegenomen. Het aantal mensen dat zoekt op Bitcoins kopen is verviervoudigt.

Als de interesse en het aantal beleggers die kopen blijft toenemen zouden we morgen zomaar eens twee psychologische barrières kunnen doorbreken. De Bitcoin zou de $ 10.000 kunnen passeren en Ethereum de $ 1.000. Voor de totale cryptomarkt zou dit ook goed nieuws zijn. Wie weet kan de markt dan verder doorpakken en harder groeien.

Alleen er zit wel één mogelijke dip in de mart en dat is 16 februari. Op deze dag wordt het Chinees nieuwjaar gevierd. Traditioneel gezien wordt er dan een stuk minder gehandeld in China en vindt er een dip in de markt plaats. Dit zou nog kunnen voorkomen dat beide munten de psychologische barrière niet zullen doorbreken. Maar gezien de correcties die de munten al gehad hebben vanuit de Chinese markt is de verwachting dat Chinees nieuwjaar een groot effect gaat hebben klein.

Litecoin volgt en Ripple heeft moeite

Verder volgt de Litecoin braaf in de cryptomarkt. De munt weet vandaag een winst van 2,9% neer te zetten. Het is geen 29% meer zoals gisteren geboekt werd. Maar een koers van $ 219 is nog steeds heel netjes voor de munt.

Alleen Ripple lijkt wat moeite te hebben om te volgen. De munt corrigeerde vanmiddag naar $ 1,07 op het laagste punt. Terwijl de munt gisteren juist een mooie stijging vertoonde met $ 1,13 op z’n hoogste punt. Op dit moment van schrijven is de munt alweer aardig hersteld en wordt er een kleine min getoond. De munt staat rond de $ 1,13. Het zou kunnen dat de munt vanavond verder stijgt nadat deze alweer aardig gestegen is na de dip van vanmiddag.

Mobiele versie afsluiten