Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt passeert $ 300 miljard

Vandaag is het een relatief rustige dag op de cryptomarkt. Nadat er gisteren even correcties waren herstelde de koers aan het einde van de dag alweer. Toch was er ondanks de rustige markt toch een hoogtepunt voor de markt. Voor het eerst sinds weken staat de totale markt weer boven de $ 300 miljard.

Verspreid over de markt zagen we overal kleine plusjes. Bitcoin noteerde bijvoorbeeld een winst van 0,81% en kwam op $ 8.268 uit. Ethereum noteerde nog de grootste winst met 1,52% en staat nu op $ 481. Ripple blijft opnieuw achter met een winst van 0,09% en staat op $ 0,46. Het enige positieve hieraan is vooral dat het een winst is.

Het hoogtepunt van de Bitcoin werd gisterochtend vroeg bereikt. Bitcoin wist toen heel even de $ 8.500 aan te tikken voordat de munt corrigeerden. Het volume aan handelaren nam ook flink toe. De munt ging toen van $ 3 miljard naar $ 6 miljard in een paar uur tijd. Sinds het volume nog meer gestegen is zien we wel opvallend genoeg dat de koers minder hard gaat. De munt lijkt nu wat te stabiliseren in de $ 8.200 zone.

Stabiliteit is voor nu belangrijk bij de Bitcoin

De cryptomarkt zou uiteindelijk wel kunnen gaan profiteren van de stabiliteit in de koers. Nu de totale markt de $ 300 miljard bereikt heeft willen beleggers natuurlijk niet dat de munt er snel weer onder zakt. Als de markt stabiliseert kan dit uiteindelijk een basis zijn voor een nieuwe groei.

Ondertussen neemt de vraag naar een publieke markt voor de Bitcoin langzaam toe. Verschillende beurzen zouden al een aanvraag hebben lopen om de Bitcoin op de stocklist te krijgen. Vooral de Amerikaanse beurs zou van plan zijn om in de nabije toekomst cryptomunten aan te bieden.

Een tradelist waarbij het publiek op een beurs kan beleggen in cryptomunten is al live. De koers ligt hier op dit moment hoger dan de huidige koers. Via de Digital Currency Group werd de Bitcoin deze week al verhandeld voor $ 12.273 als aandeel. Vanwege de stijging van de koers is er ineens nog meer vraag in de Bitcoin vanuit het grote publiek. Dit zou wel om een tijdelijke hype kunnen gaan zoals we in het verleden wel vaker zagen.

Mobiele versie afsluiten