Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt profiteert van stijgende Bitcoin koers

Net als de Bitcoin beleefde de markt eigenlijk geen bijzonder weekend. Af en toe daalde de koers iets, maar over het algemeen bleef alles gelijk. Tot nu toe eigenlijk want ineens schiet de Bitcoin uit het niets weer omhoog. De cryptomarkt lijkt hier direct op in te haken en profiteert meteen mee met de stijgende koers.

We zien het wel vaker dat als de Bitcoin in een dal zit de rest van de markt meegaat. Gelukkig zien we het ook andersom als het wel goed gaat met de Bitcoin. Ineens kan de koers weer omhoog schieten en de rest van de markt meetrekken. Dit zien we vandaag ook nadat de cryptomarkt eerst nog $ 5 miljard in waarde kwijt wist te raken in de afgelopen nacht.

Door de daling en het verlies van $ 5 miljard kwam de totale marktwaarde uit op nog maar $ 277 miljard. Dit verlies is dankzij de stijging van de cryptomarkt in één keer goed gemaakt. De totale marktwaarde ligt nu weer terug op $ 285 miljard. Dit is zelfs meer dan het verlies van afgelopen nacht op de markt.

Top vijf vertoont mooie groene cijfers

Dankzij de misschien wel tijdelijke opleving van de Bitcoin zien we groene cijfers in de complete top vijf. De nummer twee van de markt Ethereum noteert exact dezelfde winst als Bitcoin. De munt pakt er 3,36% bij net als de Bitcoin. Ethereum weet daardoor weer wat sterker boven de $ 500 uit te komen met $ 517.

De nummer drie van de wereld Ripple volgt met gepaste afstand met een winst van 1,82%. Maar ook voor Ripple is de winst fijn vooral nu de munt op $ 0,54. Er was zelfs even angst dat de Ripple zelfs terug zou zakken naar $ 0,25. Dit lijkt voor nu gelukkig nog even niet aan de orde. Maar het zal wel afhankelijk zijn van de Bitcoin en andere cryptomunten.

Bitcoin Cash weet ook een winst van 3,36% te boeken net als de grote broer. Dit brengt de munt op een koers van $ 880. Helaas nog ver weg van de $ 2.000 die het ooit bijna aan wist te tikken. Maar het is weer een begin om terug te keren naar de $ 1.000. Vervolgens klimt EOS ook naar net geen procent winst met $ 10,64. De munt verloor na de release vrij veel in waarde, maar toont nu wel een teken van herstel.

Mobiele versie afsluiten