Site pictogram 36.nl

Cryptomarkt wint $ 40 miljard terug in 2 dagen

In de afgelopen 48 uur wist de totale cryptomarkt ongeveer $ 40 miljard bij te schrijven. Vooral de Bitcoin, Bitcoin Cash, Ripple en Ethereum leiden de dans op de markt. De top 4 cryptomunten lijkt het snelste te herstellen van allemaal en flink wat geld terug te pakken.

Ripple behoort zelfs tot de best presterende cryptomunten. De munt wist vandaag weer boven de $ 0,50 uit te komen. Terwijl de munt van ver moest komen. De mogelijke oorzaak van de stijging ligt bij de Bitcoin zelf. De munt wist gisteren voor het eerst de $ 6.500 barrière te doorbreken.

Oorzaak? De munt wist eindelijk weer een beetje handelsvolume voor zich te winnen. Al snel volgde er ook meer volume in Ethereum. Ethereum wist echter niet boven de $ 500 uit te komen zoals Ripple in theorie wel deed met $ 0,50. De totale cryptomarkt lijkt wat op te bloeien nu de Bitcoin meer volume krijgt. Extra opvallend is dat het aantal beleggers in Bitcoin Cash en Ripple verdubbeld is vergeleken met vorige week.

Cryptomarkt lijkt weer wat terug te zakken

Ondanks dat de markt positief wist te openen is de koers inmiddels weer wat terug gezakt. De volumes zijn toegenomen, maar nog niet zo sterk als we bij voorgaande rally’s in het verleden zagen. Dit maakt de markt nog onzeker en het is nog lang niet zeker om optimistisch te zijn over de rest van de week.

Toch zien we wel dat de volumes langzaam terugkeren. Dit is belangrijk nieuws vooral als de munten weer in waarde willen stijgen. Toch blijven de volumes relatief laag vergeleken met de trend van een paar maanden terug.

Op het korte termijn zijn de meeste beleggers wel tevreden met de vooruitzichten. Het vooruitzicht is dat de koers wel weer verder zal gaan stijgen in waarde. Nieuwe kleine correcties zoals nu gaande zijn moeten beleggers vooral niet laten afschrikken. Dit behoort bij de onstabiele markt tot de mogelijkheden, maar zal niet voor nieuwe grote correcties zorgen.

Mobiele versie afsluiten