Site pictogram 36.nl

Cyrptomarkt blijft in het slob, maar Bitcoin lijkt iets te stabiliseren

De cryptomarkt ziet er vandaag opnieuw niet heel enthousiast uit. De markt blijft een beetje in het slob zitten en heeft nog niet echt de kracht gevonden om eruit te kruipen. Toch is er wel één positief lichtpuntje en dat is de Bitcoin. Veel beleggers hebben ingezet op $ 8200, waardoor de koers weer wat is gaan stijgen.

Op dit moment van schrijven noteert de Bitcoin zelfs een nette winst van 2,47%. De koers staat zelfs op $ 8.485. Heel langzaam lijkt de munt een beetje terug te kruipen richting de $ 9.000. Toch is het nieuws vooral positief dat de munt niet onder de $ 8.000 gedoken is. Dit was wel een cruciaal punt waar veel analisten bang voor waren.

Ondanks de kleine stijging van de Bitcoin moeten we nu niet denken dat de munt niet meer gaat dalen in waarde. De corrigerende lijn op de markt is nog steeds actief aanwezig. Er is dus nog steeds een kans dat de munt weer gaat dalen en alsnog onder de $ 8.000 beland.

De afgelopen 24 uur balanceert de Bitcoin op de afgrond

De afgelopen 24 uur waren niet heel positief voor de Bitcoin. De munt bleef een beetje balanceren op de afgrond. Toch waren er geen grote prijsstijgingen of dalingen te melden ondanks dat het er niet heel positief uit zag. De munt leek een beetje te stabiliseren van de negatieve spiraal.

De afgelopen 24 uur dook de Bitcoin een paar keer naar de $ 7.900 om vervolgens weer terug te stijgen naar de $ 8.200. De koers lijkt enorm volatiel maar blijft gemiddeld genomen redelijk stabiel draaien. Toch blijft het spannend wat de munt nu echt gaat doen. Het aantal beleggers in de Bitcoin is de afgelopen periode flink afgenomen. Dit zorgt er ook voor dat er geen forse prijsstijgingen meer zijn.

Analisten verwachten dat de Bitcoin eerst nog verder gaat dalen

Tom Lee een analist bij het bedrijf Fundstrat op Wallstreet verwacht dat de Bitcoin nog wel verder kan dalen. De munt heeft z’n dieptepunt voor 2018 absoluut nog niet bereikt. Doordat de munt gewoon niet goed presteert is er een kans dat nog meer beleggers er vanaf willen.

Tom Lee verwacht dat de munt gaat dalen naar $ 7.535. Dit kan binnen 24 uur, maar ook binnen een paar weken gebeuren. Als dat gebeurt zal de munt nog verder wegzakken naar $ 5.873. De munt is dan nog maar een fractie waard van de bijna $ 20.000 die in december nog werd aangetikt.

Op het moment dat de Bitcoin de $ 5.873 aantikt is de gifbeker volgens Tom Lee pas echt leeg. We kunnen dan een enorme stijging gaan verwachten. De munt zal dan terugkeren naar het oude niveau. Maar tot die tijd moeten beleggers die vast willen blijven houden veel geduld hebben met de Bitcoin.

Ondanks al het negatieve nieuws denken de meeste analisten dat het gewoon om een dip zien die we in het verleden vaker gezien hebben. De meeste analisten denken dat de Bitcoin hier wel weer uitkruipt. Als de Bitcoin een sterk herstel laat zien is de kans groot dat de rest van de cryptomarkt meegaat.

Volgens vele gaat de mega crash op dit moment vooral om blinde paniek door nieuwsberichten over cryptomunten. Zodra dit nieuws allemaal een beetje gezakt is kunnen de munten hun herstel gaan maken. Alleen de verwachting is niet dat dit op het korte termijn gaat gebeuren.

Mobiele versie afsluiten