Site pictogram 36.nl

Bitcoin prijs blijft boven $9000 doordat sentiment positief is

Bitcoin Grafiek

Foto credit: Phongphan (Bigstock.com)

Terwijl de wereldwijde aandelenmarkten op donderdag steeds verder omhoog gingen, kan de terugkeer van bitcoin naar het $9.000-niveau mogelijk worden aangedreven door enkele van dezelfde krachten die een rally in obligaties veroorzaken – een verlangen naar uitstel van een door coronavirus geplaagde markten.

Na scherpe koerswinsten donderdag, heeft de bitcoin (BTC) koers gestaag gehandeld in een bereik tussen $9.000 en $9.200. De afgelopen 24 uur was de prijsverandering van bitcoin minimaal, een half procent lager vanaf 18:00 UTC (13:00 ET).

Handelaren zien bitcoins terug in het bereik van $9.000, terwijl een ander teken-bitcoin in 2020 opwaarts gaat, terwijl traditionele markten struikelen. Tot op heden is bitcoin met meer dan 26 procent gestegen, terwijl de aandelenindex S&P 500 met 9 procent is gedaald. Cryptocurrency-sentiment lijkt bullish omdat de prijzen boven significante voortschrijdende gemiddelden blijven.

Hoewel handelaren openstaan ​​om de cryptocurrency-markten te beschouwen als een veilige haven tegen onrust op de aandelenmarkt, is meer volatiliteit mogelijk vóór de halvering van mei, een evenement dat de helft van de beloning voor bitcoin-mijnwerkers zal verminderen.

“Het is een opluchting. Naar mijn mening hebben we de kans om nog een dieptepunt te halen voor de rally na de halvening, ”zei Mostafa Al-Mashita van het Canadese cryptobureau-bedrijf Secure Digital Markets.

De S&P 500 sloot donderdag 3 procent omdat de angst voor coronavirus de kleine rally van dinsdag omkeerde.

Aandelenhandelaren juichten de resultaten toe van de Amerikaanse democratische primaire verkiezingen die voormalig vice-president Joe Biden verkozen boven senatoren Bernie Sanders en Elizabeth Warren, kandidaten die als openlijk vijandig tegen de kapitaalmarkten worden beschouwd.

Ook stegen de bitcoin-prijzen hoger op optimistisch banknieuws uit India en positieve duidelijkheid over de regelgeving uit Zuid-Korea.

“Ik geloof dat goud en BTC veilige havens zijn”, zegt Henrik Kugelberg, een crypto OTC-handelaar in Zweden. “Aangezien het coronavirus zich net begint te verspreiden, denk ik dat een sterke markt goed zal blijven bestaan ​​tot de halvering effect zal hebben. Het lijkt mij aannemelijk dat we dit jaar een recordhoogte kunnen bereiken, misschien binnen zes maanden. ”

Mobiele versie afsluiten