Site pictogram 36.nl

Drie tekenen waarom Bitcoin mogelijk boven de $ 7.000 blijft

Gisteren wist de Bitcoin een duidelijk signaal af te geven door ineens $ 600 in een half uur tijd te stijgen. De munt wist in één klap boven de $ 7.000 uit te komen. De break was eindelijk de hoop waar veel beleggers stiekem op hadden gehoopt na de negatieve dalingen van de afgelopen weken. De woensdag begon voor de Bitcoin positief door met een minimale winst door te pakken.

Toch zijn zowel analisten en belggers natuurlijk een beetje huiverig. We hebben in het verleden wel vaker een forse stijging gezien. Niet veel later zagen we vaak een forse daling van de koers. Toch zijn er drie tekenen waardoor beleggers mogelijk hoop kunnen krijgen dat de stijging aanhoudt. Het lijkt erop dat de koers dit keer in het voordeel is van de stijgende lijn. Drie tekenen zetten we hieronder op een rijtje.

Voor het eerst in een maand tijd zakt de EMA

De EMA staat voor Exponential Moving Averages. De EMA lijn kan aangeven of een trendlijn gaat veranderen in relatie met de huidige koers. Bijvoorbeeld als de koers ineens stijgend gaat worden in plaats van dalend. Hoe langer de EMA lijn, hoe groter de verandering in de koers zal zijn. De EMA lijn wordt gemaakt op basis van huidige data en de data uit het verleden van de koers.

De afgelopen twee maanden was er bijna geen beweging in de EMA lijn. We zagen ook eigenlijk een redelijk stabiele koers voor de Bitcoin. Er waren wel dalingen, maar ook het herstel was meestal snel. Gisteren na de stijging van $ 600 zagen we voor het eerst een grote verandering in de EMA. De EMA geeft nu aan dat de stijging waarschijnlijk langer zal aanhouden.

Fibonacci toont stijging aan

De Fibonacci wordt gebruikt om de support per niveau te bepalen bij een bepaalde koers. De tool wordt ook gebruikt om te bepalen welk bedrag de meeste weerstand aantoont. De weerstand lijkt volgens Fibonacci mee te vallen. De reeks waarin de prijs kan stijgen neemt toe met gemiddeld 38%. Er zijn zelfs al berekeningen dat de stijging kan oplopen tot 50%. Dit zou ook kunnen aantonen dat er voorlopig nog een stijging aankomt.

Volume neemt toe

Misschien wel de allerbelangrijkste sinds de afgelopen maanden is het volume. Een gebrek aan volume was constant de reden dat de Bitcoin niet kon stijgen. Gisteren zagen we een volume die wel al 3 maanden niet gezien hadden. Vergeleken met de dag ervoor was er zelfs een verdubbeling qua volume.

Het is natuurlijk nog wel afwachten of de volumes van dit moment aanhouden. Het zou kunnen dat als de stijgende lijn aanhoudt we ook het volume verder zien toenemen. Uiteindelijk zal de koers hierdoor sterker worden en neemt de liquiditeit op de markt toe.

Mobiele versie afsluiten