Site pictogram 36.nl

EOS ervaart eerste crisis na bevriezen zeven accounts

EOS is pas een paar dagen echt live en er is al spraken van het eerste incident. Vandaag nam het team van 21 gekozen miners de beslissing om zeven EOS accounts te bevriezen. Volgens de miners werd hiervoor gekozen omdat de accounts toebehoorden tot oplichters. Deze oplichters zouden munten gestolen hebben tijdens cryptoaanvallen volgens de miners. Dit zou gebeurd zijn op 17 juni.

Ondanks dat de reden legaal lijkt te zijn waarom de accounts geblokkeerd zijn is er meteen ruzie onder de community. Beleggers vragen zich af of 21 miners zoveel macht mogen hebben om zomaar accounts te sluiten. In 2016 gebeurde iets soortgelijks ook bij Ethereum waardoor er zelfs een nieuwe update uitgevoerd moest worden.

Volgens de miners zelf volgen ze gewoon de regels die zijn vastgesteld. Ze doen dus niet legaals door de macht te nemen om 7 accounts te bevriezen. Maar volgens bronnen zouden de nieuwe regels waarin staat dat accounts door de miners bevroren mogen worden nog niet eens goedgekeurd zijn door de community. De miners zouden dus voor eigen rechter spelen zonder overleg binnen de community en dit kan gevaarlijk uitpakken. Helemaal als slechts een handjevol miners de volledige macht heeft over een miljarden community.

Bewijzen van het incident zullen op een later moment bekend maken

De miners hebben in een statement naar buiten gebracht dat ze volstrekt met alle eerlijkheid gehandeld hebben. De 7 accounts zouden met oplichting de regels zwaar overtreden hebben. Daarom hebben de miners alle reden gehad om de accounts te bevriezen. Bewijzen die dit zullen ondersteunen zullen volgens de miners in een latere statemnet naar buiten gebracht worden.

Volgens de beleggers in EOS zou dit proces niet besloten mogen worden door 21 miners. De bewijzen zouden in de groep gegooid moeten worden en er zou gezamenlijk over gestemd moeten worden. Dit soort beslissingen mogen niet enkel door een klein groepje genomen worden. Als we naar zo’n situatie gaan dan kunnen ze ook zomaar besluiten accounts te bevriezen zonder duidelijke reden.

Als de miners nu al tot dit soort acties overgaan wat gaat er dan in de toekomst gebeuren? Helemaal als ze merken dat ze zoveel macht hebben? Als gevolg van de eerste crisis bij EOS ging de koers direct naar beneden. Terwijl de meeste altmunten vandaag een winst wisten te boeken.

Mobiele versie afsluiten