Site pictogram 36.nl

EOS gaat eindelijk live nadat 150 miljoen stemmen geteld zijn

EOS is vandaag eindelijk officieel live gegaan voor het grote publiek. De release van de cryptomunt heeft flink wat dagen langer geduurd dan verwacht. Eerst waren er technische problemen bij de release. Vervolgens waren er problemen omdat er een aantal “miners” aangewezen moesten worden voor de munt live kon.

Wie de miners gingen worden moest de huidige investeerders in EOS bepalen. Hiervoor moesten er minimaal 150 miljoen stemmen uitgebracht worden. Voor elke munt die een investeerder bezat kon er één stem uitgebracht worden. Op dit moment zouden er 177 miljoen stemmen uitgebracht zijn dus meer dan het benodigde minimum om het netwerk live te laten gaan.

Een aantal investeerders verwachten een hoop van de release van EOS. Ze verwachten zelfs dat de munt direct de concurrentie aangaat met Ehtereum. Op de dag van de release van het nieuwe netwerk is er ook een fonds opgericht. Dit fonds moet $ 50 miljoen bij elkaar zien te krijgen. Dit geld wordt gebruikt voor de verdere ontwikkeling van EOS en de blockchain technologie van de munt.

EOS begon z’n verhaal als een groot succes

Op 1 juni kwam er nog groot nieuws naar buiten. Voor de release van de munt hadden investeerders ongeveer $ 4 miljard in de cryptomunt gestopt. Dit was het meeste geld dat ooit is opgehaald door een ICO in de historie van cryptomunten. Het begon dus allemaal goed en positief alleen toen bleef de grote release uit. Dit zorgde voor veel frustratie bij beleggers. Sommige waren zelfs bang dat de release helemaal niet zou komen, maar vandaag was het eindelijk zo ver.

EOS is op dit moment van schrijven de vijfde grootste cryptomunt. Een goed begin dus voor de munt. De munt bezit al een marktwaarde van bijna $ 10 miljard. Bitcoin Cash lijkt dus een prooi te worden voor de munt. Met een marktwaarde van net geen $ 15 miljard komt EOS rap dichterbij. De prijs van een munt is op dit moment $ 10,95. De koers is met ruim 6% gestegen sinds de start vandaag. Het is één van de weinige cryptomunten die vandaag zulke mooie groene cijfers weet te schrijven.

Mobiele versie afsluiten