Site pictogram 36.nl

Epic Games stelt nieuw seizoen Fortnite uit

Fortnite Speler

Foto credit: Lenscap Photography (Shutterstock.com)

Epic Games heeft de release van zijn nieuwe seizoen van Fortnite uitgesteld tot juni.

Hoofdstuk 2, Seizoen 3 van Fortnite was gepland om te worden vrijgegeven in twee weken tijd, maar het bedrijf zei dat het het huidige seizoen in plaats daarvan zal verlengen.

Fortnite is een van’s werelds meest populaire videogames en trekt miljoenen spelers en kijkers aan.

Epic Games zegt niet waarom de vertraging was opgetreden of dat het verband houdt met coronavirus beperkingen die ontwikkelaars hebben gedwongen om thuis te werken.

Dit is echter niet de eerste keer dat Fortnite de release van een seizoen heeft uitgesteld.

Elk seizoen brengt updates en wijzigingen in de game om de spelers betrokken te houden. Het doel van Fortnite is, net als alle battle royal games, om de laatste speler te zijn die staat, hoewel spelers werken in teams gedurende het grootste deel van het spel.

In een blog over de vertraging van seizoen 3, zei het Fortnite team dat het uitbreidingen en nieuwe functies zal toevoegen aan het huidige seizoen.

„We hebben meerdere game-updates die er aankomen, die zal zorgen voor nieuwe gameplay, nieuwe uitdagingen, bonus XP, en we nog een paar verrassingen in onze mouw,” schreef het bedrijf.

Het eerste seizoen van hoofdstuk 2, werd gelanceerd in oktober 2019, het duurde maanden langer dan voorspeld, omdat ontwikkelaars meerdere vertragingen hadden opgelopen.

Maar ondanks de soms langzame release van updates is Fortnite populair gebleven. Net als andere e-sports en online gaming, het heeft speler aantallen zien groeien tijdens de coronavirus lockdown.

Dit is niet de eerste vertraging die de industrie heeft meegemaakt tijdens de uitbraak van het coronavirus.

Game-ontwikkelaars kunnen vanuit huis werken, maar er zijn beperkingen.

De meeste ontwikkelaars hebben niet dezelfde verwerkings- en grafische kracht op hun thuiscomputer als ze op het werk zouden hebben.

Veel bedrijven vereisen ook dat ontwikkelaars strikte richtlijnen volgen om nieuwe games geheim te houden, wat kan voorkomen dat bepaalde updates plaatsvinden buiten het kantoor van een bedrijf.

Mobiele versie afsluiten