Site pictogram 36.nl

Errors bij Litebit — Wat is een goed Alternatief?

Cryptomunten wisselkantoor Litebit heeft al een tijd lang te kampen met grote problemen, vanwege de groeiende vraag naar cryptovaluta. Litebit kan simpel weg de groei niet aan. Door de vele verschillende errors en foutmeldingen is het bijna niet te doen om bijvoorbeeld Bitcoin, Litecoin of Ripple te kopen bij Litebit. Munten zoals Ethereum, Monero, NXT, en ARDR zijn zelfs volledige uit het assortiment gehaald.

In Nederland zijn er slechts een beperkt aantal wisselkantoren waar je met iDeal cryptomunten kan kopen. Hieronder een overzicht van alternatieven voor Litebit, waar je met iDeal kan betalen.

Alternatief om Bitcoin te kopen

Bitcoin is de populairste cryptomunt, en is daarom bij de meeste wisselkantoren wel te koop, als ze voorraad hebben. De beste website waar je op dit moment Bitcoins kan kopen is Bitonic.

Bitonic is sinds 2012 gespecialiseerd in Bitcoins. Dit wisselverkantoor verkoopt alleen Bitcoins en geen andere munten.

Bitonic heeft altijd een grote voorraad Bitcoins, waardoor tot nu toe al onze transacties snel zijn verwerkt.

Bij Bitonic betaal je gewoon met iDeal, dus het kopen van Bitcoin is snel en veilig.

Als je alleen Bitcoins wil kopen, dan is Bitonic een goed alternatief voor Litebit.

Alternatief om Ethereum te kopen

Ethereum is qua grote de nummer twee cryptomunt in de wereld, maar het lijkt bij wisselkantoren in Nederland minder populair. Gelukkig zijn er wel twee alterntieven voor Litebit: zowel Bitrush als AnycoinDirect bieden Ethereum te koop aan met iDeal.

Ethereum kopen bij Bitrush

De website van Bitrush werkt vaak goed, maar net zoals Litebit hebben ze soms het probleem dat ze geen Ethereum munten beschikbaar hebben.

Soms staat er op de site van Bitrush een melding dat ze geen munten hebben, terwijl je in de muntenmeter wel kan zien dat ze munten hebben. In dat geval kan je wel gewoon Ethereum kopen.

Op de website van Butrush kan je naast Ethereum ook Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin en Dash kopen.

Ethereum kopen bij AnyCoinDirect

Mocht Ethereum bij Bitrush tijdelijk uitverkocht zijn, dan kan je ook even bij AnyCoinDirect kijken.

AnyCoinDirect heeft net zoals Litebit een redelijk groot assortiment coins, maar ook AnyCoinDirect heeft zo nu en dan wat problemen met de grote vraag.

Bij AnyCoinDirect kan je ook Bitcoin, Monero, Stratos, NEO, Ether Classic, Pivx, Litecoin, Gulden, Dodgecoin, Dash, Blackcoin, Peercoin en Zcash kopen.

 

Alternatief om Ripple te kopen

Helaas is Litebit de enige in Nederland die Ripple verkoopt. Het beste is dan om het te blijven proberen of om het indirect te kopen.

Je kan bijvoorbeeld bij Bitrush of AnyCoinDirect Ethereum kopen, en dan de Ethereum verzenden naar een internationale exchange zoals Binance. Op Binance kan je dan van je Ethereum Ripple kopen.

Je zou deze indirecte methode ook kunnen doen door eerst Bitcoins te kopen met iDeal, maar bij Bitcoin betaal je een veel hogere minersfee. Hierdoor is het goedkoper om bij de indirecte methode Ethereum te gebruiken.

Je zou ook via een SEPA overschrijving geld kunnen overschrijven via je bank naar een exchange zoals Spectrocoin. De verificatie periode duurt bij Spectrocoin momenteel soms wel meer dan twee weken. Als je dus nog geen Spectrocoin account hebt is dat dus niet aan te raden.

De errors van Litebit

We schreven er eerder deze week al over, maar hierbij nog een opsomming van de verschillende errors die je tegen kan komen bij Litebit. Helaas kan je er zelf niks aan doen.

0 beschikbaar

Als de Litebit site werkt zal je vaak (heel vaak) zien dat Litebit geen coins beschikbaar heeft. Wanneer er in de meter “0 beschikaar” staat kan je dus helaas geen enkele coin kopen bij Litebit. Je kan dan over een minuut of 10-20 terug komen, en hopen dat de voorraad munten is bijgevult, of je kan een van bovenstaande alternatieven proberen.

Cloudflare Error 521

De Cloudflare error code 521 betekend dat de webserver van Litebit tijdelijk offline is, omdat de server overbelast is. Als je de pagina even herlaad doet hij het vaak gelijk weer.

Onbekende Fout #1217

En als je ondanks de Cloudfare errors, en de 0 munten fout toch denkt een bestellingen te kunnen doen, dan krijg je met enig regeelmaat na het klikken op de “volgende” button.

Tot op heden zijn wij er niet achter waarom Litebit deze fout zo vaak geeft, maar door fout #1217 lukt het heel vaak niet om cryptomunten te kopen. Als oplossing kan je het blijven proberen, of je kan gewoon ergens anders je munten kopen.

Mobiele versie afsluiten