Site pictogram 36.nl

Esports voor Dummies: Waar kan je Esports kijken

Esports Spelers

Foto credit: Gorodenkoff (Shutterstock.com)

In een tijd waarin grote sporten volledig tot stilstand zijn gekomen vanwege de COVID-19 pandemie, zijn mensen op zoek naar nieuwe vormen van entertainment. Gelukkig is esports klaar om in te stappen als een go-to bron van entertainment voor sportfans. Onze beginnersgids voor esports is hier om fans te helpen met het volgen van de snelst stijgende sport ter wereld.

Het mooie aan esports is dat het doorkan blijven gaan, zelfs wanneer de hele wereld lijkt te worden afgesloten. Terwijl grote toernooien worden geannuleerd, en professionele teams onder druk staan, zijn er tal van geweldige esports om naar te kijken voor traditionele sportfans.

Zelfs traditionele sporten als de Formule 1 en de MotoGP organiseren speciale esports toernooien om de leegte op te vangen.

Niet alleen zijn er nogal wat geweldige opties voor esports om te kijken, maar er zijn ook tal van manieren om het te zien. Zelfs als grote TV zenders nog veel moeten leren over esports, beginnen ze het meer en meer uit te zenden. Fans kunnen uiteraard ook zonder een kabelprovider naar esports wedstrijden kijken. Hier zijn de beste sites voor fans om esports te bekijken.

Twitch

Foto credit: Jasni / Shutterstock

Twitch is het meest populaire live-streaming platform dat er is. Een favoriet voor Call of Duty en Fortnite gamers, Twitch is ook een geweldige plek om League of Legends te bekijken. De populariteit van het platform betekent dat fans enkele van de top gamers in de wereld kunnen bekijken of zelfs amateurspelers die hun eerste indruk willen maken.

Twitch is het beste streamingplatform in esports voor een reden. Het begon echt als de basis voor live streaming toernooien en games, wat een grote reden is voor zijn populariteit vandaag. Of je nu iemand Madden, 2K, Call of Duty, LoL of een ander spel wilt zien spelen, Twitch biedt het aan. Het is de perfecte plek om te beginnen wanneer je vrije tijd hebt.

YouTube

Foto credit: thebigland / Shutterstock

YouTube is natuurlijk een algemeen platform voor het streamen van videoclips of live uitzendingen, en ook esports vind je veel terug op YouTube.

Het YouTube-kanaal voor de Overwatch League hoogtepunten, oude wedstrijden en live streams voor het publiek. League of Legends, de meest populaire esport, biedt ook een geweldig kanaal dat beschikt over meer dan 3 miljoen volgers en uitzendingen geplande live-evenementen.

Zelfs als er geen live wedstrijden zijn, bieden YouTube-archieven veel herhalingen voor mensen, om zo vertrouwd te raken met esports. Eén van de meest vermakelijke esports kanalen is de Rocket League, een must-watch voor sportfans die op zoek zijn naar die perfecte combinatie van racegames en voetbal. Wat voor soort esports je ook wil bekijken, YouTube biedt het aan.

Facebook Gaming

Foto credit: AlesiaKan / Shutterstock

Het lijkt misschien ongebruikelijk dat gaming kan worden gevonden op Facebook, maar het netwerk wijdt zelfs zijn eigen aparte Facebook Gaming pagina vanwege het enorme publiek. En met Gaming bedoelt Facebook dit keer dus geen freemium spellen zoals Candy Crush of Pokémon Tower Battle. Het casual gaming platform heeft namelijk Facebook Games, en Gaming is bedoelt voor esports.

Een leuk ding over Facebook Gaming is dat fans meldingen kunnen krijgen wanneer hun favoriete gamers beginnen met streamen. Dit is uiteraard geïntegreerd met je normale Facebook account.

De eerste keer dat je het bekijkt, kun je de spellen en streamers die ze aanbieden sorteren. Het is een immense lijst en toont de verscheidenheid die een wereldwijd publiek zoekt.

Facebook Gaming is zeker niet een van de belangrijkste bronnen van streaming voor esports, maar het is snel het maken van een naam voor zichzelf.

Mixer

Foto credit: Konstantin Savusia / Shutterstock

Microsoft wilde graag ook een live streaming platform hebben en het kwam daarom met Mixer. Het is een van de snelst groeiende live platforms die er zijn, de site is beschikbaar in maarliefst 21 talen. Terwijl de samenwerking met Ninja, een van’s werelds meest populaire streamers, zeker Mixer geholpen heeft, is het platform zelf ongeveer zoveel meer dan één streamer.

Je kunt een aantal van hun toppartners prominent aan de top zien. De site is heel mooi georganiseerd, waardoor alles gemakkelijk te navigeren is zodat het publiek kan vinden wat ze zoeken.

Elke moderne video game die je zou kunnen voorstellen wordt vermeld, alles wat je nodig hebt is één persoon streaming om te krijgen wat je wilt.

Een goede gebruikservaring en een uitzonderlijke selectie maakt Mixer een geweldig platform voor iedereen die op zoek is om in te komen op esports.

Mobiele versie afsluiten