Site pictogram 36.nl

Ethereum beleggers zijn niet blij met CryptoKitties

Afgelopen week lieten we weten dat er een nieuwe hype is ontstaan op het internet. CryptoKitties werd opeens een razend populaire app op het Ethereum netwerk. In dit spelletje kan je handelen in CryptoKitties, die je kan kopen met Ethereum munten. Het idee is een enorm succes want binnen een paar dagen werden er al miljoenen digitale katten gekocht en verkocht.

Alleen nu blijkt dat de Ethereum belegger totaal niet blij is met deze app. Doordat de uitvinding zo ontzettend populair is neemt het flink wat geheugen van het Ethereum netwerk in beslag. Het gevolg is dat transacties zeer traag verlopen. Ethereum wist zelfs een negatief record te vestigen met 30.000 onverwerkte transacties vanwege vertragingen op het netwerk.

Ondanks de populariteit van CryptoKitty zijn beleggers niet blij

Ondanks dat CryptoKitty ervoor gezorgd heeft dat er nu $ 7 miljoen aan extra transacties gedaan zijn bij Ethereum zijn beleggers niet blij. Sommige beleggers moeten zelfs 20 uur wachten voor ze een transactie kunnen doen. Ze hebben het idee dat Ethereum volledig bevroren is door wat ze zelf noemen die stomme katten.

Volgens sommige is er maar één oplossing mogelijk en dat is de transactiesnelheid van Ethereum verhogen. Hierdoor kan het aantal transacties toenemen en hebben beleggers profijt van de groei door CryptoKitty. Eén van de ontwikkelaars heeft al laten weten dat het verhogen van de transactiesnelheid een eenvoudige oplossing kan zijn.

Maar ontwikkelaars willen ook niet zomaar het limiet omhoog gooien. Dit kan namelijk zorgen voor onprettige bijwerkingen. Het is namelijk niet de eerste keer dat het Ethereum netwerk overbelast raakt en er aanpassingen gedaan moesten worden.

Als de snelheid verhoogt wordt kan er een zogenaamde uncle rate ontstaan. Hierbij worden er extra blockchains aan het netwerk toegevoegd, maar worden deze later afgewezen. Hierdoor worden transacties ineens uit het niets op een later moment afgewezen. Dit kan dus veel schade opleveren. Er moet dus volgens de makers nagedacht worden over een alternatief om de snelheid te verhogen.

Mobiele versie afsluiten