Site pictogram 36.nl

Ethereum en Ripple noteren forse stijging

Na twee dagen van enorme dipjes in de koers lijkt het er vandaag weer zonnig uitzien voor de cryptomarkt. De totale markt corrigeerde hard en ging zelfs richting de $ 400 miljard. Terwijl de totale marktwaarde ver boven de $ 500 miljard lag de afgelopen dagen. Gelukkig slaat de markt nu terug en stijgt de totale marktwaarde terug naar $ 453 miljard.

De stijging van de totale marktwaarde komt normaal gesproken van de Bitcoin vandaan. De munt hersteld vandaag ook van de dip, maar is absoluut niet de stijger die het meeste geld binnen harkt. Ripple en Ethereum voeren opvallend genoeg de lijst aan. Bitcoin moet zelfs 1% marktaandeel aan de munten inleveren door de forse stijging. In principe kan de stijging geen kwaad want beide munten hebben veel goed te maken naar de dip van afgelopen week.

Ethereum pakt ruim 8%

Ethereum gaat erg hard vandaag en lijkt zelfs op weg te zijn naar de dubbele cijfers qua winst als het zo doorgaat. De munt heeft natuurlijk nog een lange weg te gaan. Terwijl het aan het begin van de week weer de $ 1.000 ging opzoeken staat de koers op dit moment van schrijven nog op $ 873. Toch is dit een winst van 8,43%.

Ethereum zakten gisteren nog weg naar een dieptepunt van $ 784. Vergeleken met gisteren staat de munt er vandaag dus een stuk beter voor. De munt lijkt dus terug te komen uit de dip van de afgelopen dagen. Maar ook daarvoor heeft de munt nog even te gaan omdat de koers toen boven de $ 900 stond.

Toch is het de vraag of de munten vandaag door kunnen zetten in het weekend. Het zou kunnen dat de koersen zich voorbereiden op een nieuwe stijging na het weekend. Maar het is nog te onzeker om hier definitief van te spreken. Op dit moment kan het nog alle kanten op gaan en kan er zelfs een nieuwe dip ontstaan.

Ripple boekt ook een winst boven de 8%

Ripple heeft eigenlijk ook wel iets uit te leggen aan de beleggers. Na een succesvol jaareinde heeft de munt de verwachtingen in 2018 nog geen één keer ingelost. De munt lijkt nauw verbonden te zijn met de Bitcoin. Als de Bitcoin stijgt gaat de Ripple mee en als die daalt gaat de Ripple twee keer zo hard mee. Toch is er de afgelopen weken telkens goed nieuws naar buitengekomen over nieuwe samenwerkingen.

Vandaag stijgt de munt dan ook weer mee nadat de Bitcoin weer omhoog gaat. Maar eindelijk lijkt de munt zich een beetje los te koppelen van de Bitcoin. In plaats van een bescheiden winst noteert de Ripple 8,03%.

Hiermee tikt de Ripple de $ 0,96 aan. De munt lijkt langzaam weer op weg te zijn na de $ 1. Het is voor de tweede keer op rij dit jaar dat de koers onder de $ 1 gedoken is. Hopelijk gaat de munt er nu iets sneller uit dan de afgelopen paar keren. Het laagste punt was gisteren $ 0,86 voor de Ripple.

Mobiele versie afsluiten