Site pictogram 36.nl

Ethereum koers vecht terug

Nadat vrijdag het nieuws naar buiten kwam over de ban vanuit China daalde de Ethereum koers hard. De complete cryptomunten markt kreeg het zwaar te verduren. Bitcoin verloor in 48 uur tijd bijna $ 1000. Maar ook Ethereum dook onder de $ 300. Een verlies in grote percentages in verhouding met de vorige koers.

Op dit moment van schrijven vecht de koers eindelijk terug om er weer bovenop te komen. Vanmiddag stond de koers nog maar op $ 202. Een dieptepunt voor de koers die zo hard gewerkt had om op $ 388 uit te komen. Maar gelukkig vecht de munt weer terug om er weer bovenop te komen. De munt lijkt weer langzaam richting de $ 300 te gaan. Op dit moment van schrijven is de munt met $ 50 gestegen naar $ 248.

Een volatiele koers zijn we inmiddels wel gewend van de cryptomunten. Eigenlijk komen ze er altijd wel weer bovenop. Dit zien we nu ook weer. Ondanks dat er geen positief nieuws naar buiten is gebracht steeg de Ethereum koers met ruim 11%. Voor een aandelenkoers is dit natuurlijk een enorme stijging.

Hoeveel invloed heeft het nieuws uit China op Ethereum?

Natuurlijk zijn er beleggers uit China. De beleggers komen uit de hele wereld en een aantal zullen uit angst direct hun munten verkopen. Dit is ook de reden waarom de koers zoveel gedaald is. Maar dit betekend niet meteen het einde voor Ethereum. Een paar maanden terug was het ook al verboden in China om te handelen in cryptomunten. Hierdoor merkten we geen effect in de koers.

In het verleden is een ban uit China wel vaker tijdelijk geweest. Niet veel later bedacht de regering zich meestal weer en konden de Chinezen weer verder handelen. Het is dus nog maar de vraag hoeveel invloed een ban uiteindelijk gaat hebben. Mogelijk gaat het om een eerste schrokreactie en keert de koers later weer terug naar het oude niveau.

Mobiele versie afsluiten