Site pictogram 36.nl

Ethereum komt weer sterk terug

Niet alleen Bitcoin wint weer aan terrein terug naar de dip vorige week, maar ook Ethereum komt weer terug. Afgelopen vrijdag schreven we al dat de munt eindelijk weer de weg omhoog gevonden had. Op dit moment van schrijven staat de Ethereum dollar koers op $ 300.

Aan het begin van september flirten de munt nog even met de $ 400. Het leek erop dat er een nieuw record verbroken ging worden door Ethereum. Maar dit ging volledig de andere kant op nadat er nieuws naar buiten kwam dat China de munt mogelijk in de ban ging doen. Uit angst besloot een groot aantal beleggers hun cryptomunten te verkopen. Gelukkig hersteld dit zich weer op dit moment van schrijven.

In ons vorige nieuwsbericht schreven we al dat de gevolgen voor de cryptomunten niet zo groot zijn als in 2013. Toen had 90% van de Chinezen een cryptomunt in handen. Dit keer gaat het om slechts een klein percentage omdat de vorige ban pas een paar maanden geleden is opgeheven. Het lijkt er ook nog eens op dat de ban niet volledig zal uitpakken, maar slechts een paar bedrijven de munten niet meer mogen verkopen. Dit positieve nieuws zorgde weer voor een nieuwe stijging in de koers!

Ethereum schiet omhoog na mega dip

De stijging bij Ethereum is eigenlijk nog veel groter te noemen dan bij de Bitcoin. In slechts 24 uur tijd steeg de koers met zo’n 20%. Maandagochtend was de munt enorm in de lift en één van de meest gevraagde cryptomunten van dit moment. Terwijl afgelopen vrijdag er nog even sprake was van een crash van 40%. De munt stond zelfs even onder de $ 200.

Ondanks de crash en stijging behoort Ethereum nog steeds tot de nummer twee beste cryptomunten van de wereld. Het is dan ook niet zo gek dat we nog steeds graag beleggen in deze munt. De verwachting is dat de munt deze week nog verder gaat stijgen!

Mobiele versie afsluiten