Site pictogram 36.nl

Ethereum krijgt rake klappen door mogelijke ban uit China

Vorige week werd bekend gemaakt dat China mogelijk de platformen waarop Bitcoins en Ethereum verhandeld wordt gaat blokkeren. Officieel is dit nieuws nog niet bevestigd, maar de roddel alleen brengt de Ethereum koers van z’n stuk.

Vorige week steeg de Ethereum koers nog naar $ 316. Alleen nadat de roddel uitlekten dat China een mogelijke ban gaat opleggen daalde de koers vrijdag al naar $ 291. In het weekend zakten de munt verder weg naar $ 276 en op dit moment van schrijven staat de Ethereum koers op $ 266.

Het gerucht uit China zou weleens slecht kunnen gaan uitpakken voor de cryptomarkt. Voor de Bitcoin pakte het nieuws slecht uit, maar de gevolgen zouden voor de Blockchain van Ethereum nog vele malen groter zijn.

Noord Korea zou de aanleiding zijn voor het verbod

Volgens Bloomberg zou Noord Korea de aanleiding zijn voor de ban op cryptomunten in China. Volgens verschillende bronnen zou Kim Jong Un Bitcoins minen om geld te verdienen. Het afgelopen jaar zou er in Noord Korea veel gehandeld zijn in alticoins zoals Ethereum en Bitcoins.

Door een lockdown te plaatsen op de cryptomunten hoopt China te voorkomen dat Noord Korea nog langer geld verdiend met minen. Dit zou alleen ook een groot effect hebben op de totale wereldhandel in Ethereum en Bitcoins. Door dit nieuws dat nog steeds niet bevestigd is door China maakt de koers een dalende lijn door.

In het verleden heeft China gezegd dat er meer regulering nodig is in de handel in cryptomunten. Volgens het land zouden straks alleen nog maar gelegaliseerde bedrijven de handel mogen regelen. Ze zouden hiermee niet aangegeven hebben dat ze de complete handel willen stoppen. Eventueel zouden ze wel de handel vanuit Noord Korea dan kunnen tegenhouden.

Wat zijn de verwachtingen voor Ethereum?

Mobiele versie afsluiten