Site pictogram 36.nl

Ethereum oprichter: meer investeerders is beter dan een beursgang

Ethereum oprichter Buterin Vitalik vindt dat de crypto community zich teveel bezighoudt met de beursgang van cryptomunten. We zien zelfs een reactie in de koers als een munt toch niet naar de beurs gaat. Volgens de Ethereum oprichter gaat een beursgang niet voor extra volume zorgen. De community kan zich veel beter richten op het toegankelijk maken van cryptomunten voor een groter publiek. Als meer mensen gebruik gaan maken van cryptomunten zal de munt veel sneller in waarde stijgen, dan een beleggingsproduct bij banken.

Als het voor meer mensen eenvoudiger wordt gemaakt om Ethereum, Ripple of Bitcoin munten te kopen, dan zal de koers pas echt gaan profiteren. Volume is dit jaar regelmatig het probleem, waardoor de koers laag blijft. De enige manier om extra volume te krijgen is door meer mensen enthousiast te maken om cryptomunten te kopen. De uitspraken van Ethereum oprichter Vitalik deden vooral op Twitter een hoop stof opwaaien.

Verschillende Tweets kwamen met ideeën hoe makers de cryptomunten toegankelijker konden maken. Bijvoorbeeld als werknemers hun salaris krijgen uitbetaalt in cryptomunten. Het zou dan niet meer noodzakelijk zijn om echt geld van een valuta in je bezit te hebben. Er zijn ook Twitteraars die zouden willen zien dat cryptomunten toegankelijk gemaakt worden in winkels. Bijvoorbeeld betalen met een pinpas waar cryptomunten op staan. Volgens de Twitteraars zouden dit soort ideeën pas echt grote verschillen gaan maken.

Regulering gaat een belangrijke rol spelen

Vorige maand schreven we al een artikel waarin we uitgelegd hebben dat regulering een belangrijke rol gaat spelen. Door regulering krijgen mogelijk meer beleggers het vertrouwen in cryptomunten en worden ze eenvoudiger te verkrijgen. Het is belangrijk voor cryptomunten om te integreren in onze wereld.

Het zal wel gaan uitmaken op welke manier cryptomunten gelegaliseerd gaan worden. De aanpak van Zuid-Korea wordt door de community bijvoorbeeld veel geprezen. De kans is groot dat hun aanpak voor flink wat volume gaan zorgen. Misschien wel voor meer volume dan een beursgang op grote beurzen.

Mobiele versie afsluiten