Site pictogram 36.nl

Ethereum prijs daalt onder de $ 250

Voor het eerst in 6 weken tijd is er een nieuw dieptepunt in de Ethereum koers. De koers daalde namelijk onder de $ 250. Op dit moment van schrijven staat de koers zelfs op $ 237. De lage koers heeft dezelfde oorzaak als bij de andere cryptomunten. Het nieuws uit China over het stoppen met handelen met cryptomunten is als een bom ingeslagen. Ondanks dat het nieuws nog niet officieel bevestigd is trekken handelsmaatschappijen zich al terug uit China.

Het gevolg is dat Chinezen, maar ook andere beleggers besluiten dat ze van hun cryptomunten af willen. Doordat de munten massaal verkocht worden zakt de koers voor het eerst in 6 weken tijd naar een nieuw dieptepunt. De geruchten dat China mogelijk ging stoppen kwamen vrijdag binnen. Nadat het nieuws binnenkwam werd Ethereum net als alle andere cryptomunten hard geraakt. Na eerdere hoogtepunten zakten de koers steeds verder weg.

Vanwege de onzekerheid wordt er een hoop verkocht en is er op dit moment weinig interesse vanuit nieuwe beleggers. Het gevolg is dat de koers al een tijdje niet meer stijgt en alleen maar daalt. Er moeten weer nieuwe beleggers komen om de koers te laten stijgen.

Ondanks dieptepunt is het nog steeds een prima jaar

Ondanks dat er nu een enorme dip is in de Ethereum koers mag de cryptomunt nog steeds spreken van een prima jaar. Afgelopen zomer werd er een nieuw record gevestigd van $ 400. Dit jaar stond de Ethereum koers nog op een dieptepunt van $ 136. Gelukkig staat de huidige koers hier nog wel boven.

Er zijn ook analisten die beweren dat het nu gaat om een gezonde correctie in de koers. Normaal gesproken verliezen aandelen zo’n 60% als ze zo hard gestegen zijn zoals Ethereum. Als we 60% van de $ 400 halen dan zitten we nog lager dan de huidige Ethereum koers.

Als de Ethereum koers nog verder gaat dalen dan is er een grote kans dat er weer vraag komt vanuit groepen die hun kans zien. Ze besluiten dan te profiteren van de lage koers en munten in te kopen. De kans is groot dat dit binnenkort bij Ethereum gaat gebeuren. We moeten niet vergeten dat China de munt al eerder verbannen heeft en dit niet ten kosten ging van de koers.

Mobiele versie afsluiten