Site pictogram 36.nl

Ethereum update lijkt nog niet klaar te zijn

De meeste beleggers waren aan het wachten op een koers stijging. Deze werd verwacht nadat de update van afgelopen maandag goed zou uitpakken. In tegenstelling tot een stijging was er een duidelijke daling te zien. De Ethereum koers dook zelfs onder de $ 300. Terwijl de munt er eindelijk na weken van vechten weer boven zat. Een harde domper voor beleggers in Ethereum.

Natuurlijk doet het Ethereum niet goed dat de grote broer Bitcoin vandaag onderuit ging. Ethereum stijgt meestal als de Bitcoin stijgt. Een daling pakt dan ook verkeerd uit. Een aantal beleggers zijn zelfs bang dat de update verkeerd heeft uitgepakt en de munt in waarde daalt. Maar nu komen de makers ineens met het nieuws naar buiten dat de update nog niet volledig in gebruik is. Dit is mogelijk de oorzaak van de daling en dat de munt nog niet in waarde gestegen is.

Nieuwe software update van Ethereum werkt nog niet stabiel

Volgens de makers zou de nieuwe software update die afgelopen maandag is uitgerold nog niet stabiel werken. Normaal gesproken hadden alle systemen de update nu uitgevoerd moeten hebben en moeten draaien. Alleen vandaag bleek dat dit niet het geval is.

De meest populaire platforms om te beleggen in Ethereum zijn Parity en Geth. Uit hun cijfers blijkt dat slechts 25% van de Parity klanten de update gehad heeft en slechts 58% van de Gerth gebruikers. Dit zou betekenen dat nog lang niet alle systemen geüpdatet zijn zoals beweerd werd.

Ondertussen kan er een risico zijn op bugs en problemen omdat de software niet goed geüpdatet zijn. Gebruikers vragen zich hierdoor af of het op dit moment wel veilig is om gebruik te maken van Ethereum. Voor vele is dit een reden om de munt direct te verkopen. Dit is meteen de oorzaak van de huidige Ethereum koers daling.

Toch zijn de makers niet bang en laten ze weten dat ze veel geleerd hebben van het huidige probleem. De makers verwachten dat de problemen in de komende dagen opgelost zijn en iedereen gebruik maakt van de nieuwe update.

Mobiele versie afsluiten