Site pictogram 36.nl

Ferrari’s Leclerc wint F1 Virtual Grand Prix van China

Charles Leclerc

Foto credit: Pat Lauzon (Shutterstock.com)

Ferrari Formule 1-ster Charles Leclerc versloeg Alex Albon van Red Bull om de Chinese Virtual Grand Prix te winnen, zijn tweede opeenvolgende overwinning in de serie.

Leclerc domineerde op zijn debuut vorige keer op het virtuele Albert Park circuit, maar hij werd geconfronteerd met veel zwaardere tegenstand tijdens het Chinese Virtual GP evenement met meerde F1-coureurs.

Leclerc nam pole, voor Williams F1-coureur George Russell, die woedend was om een vijf-plaats grid drop te ontvangen voor illegale blokkering in kwalificatie.

Dit bevorderde Albon naar de eerste rij naast Leclerc. Albon kon Leclerc ondermijnen voor de race voorsprong tijdens de enige verplichte pitstop in de 28-ronde race op Codemasters F1 2019.

Albon deed er alles aan om Leclerc achter te houden, met zijn Red Bull teamgenoot, Real Madrid doelman Thibaut Courtois, die hem zelfs op een gegeven moment assisteerde om Leclerc op te houden.

Zelfs met Albon’s beste tactiek, nam Leclerc de leiding in de 11e ronde en was hij in staat om een kleine buffer te bouwen voor Albon die hij hield tot de geblokte vlag.

De tweede plaats markeerde Albon’s eerste podium in de serie, met ex-F1-coureur Stoffel Vandoorne op de weg in een race lange strijd met Bahrein Virtual GP winnaar Guanyu Zhou voor de derde plaats.

Echter, een vijf seconden straf voor track limits misbruik voor Vandoorne, overhandigde Renault junior Zhou de derde plaats op zijn virtuele thuisrace.

Vandoorne’s straf promoveerde Russell ook tot de vierde plaats. Een andere ex-F1-coureur, Vandoorne’s Mercedes teamgenoot Esteban Gutierrez eindigde als zesde, voor Formule 2-racer Louis Deletraz.

Red Bull junior Liam Lawson was de toonaangevende coureur op de alternatieve strategie op de achtste plaats op zijn seriedebuut.

Rookie Nicholas Latifi werd negende, nadat Virtual GP nieuwkomer Carlos Sainz Jr. een penalty kreeg en daalde naar 10e plaats.

De volgende ronde van de Virtual GP serie zal de uitgestelde Grand Prix van Nederland vervangen, en de fans zullen stemmen om te beslissen over de track, omdat Zandvoort niet opgenomen in F1 2019.

Mobiele versie afsluiten