Site pictogram 36.nl

Filipijnen komt met eigen crypto licenties

Uit onverwachte hoek wordt vandaag bekend dat de Filipijnen een eigen licentie gaat uitbrengen. Met een licentie kunnen crypto exchange sites een vergunning aanvragen om vanuit de Filipijnen legaal cryptomunten te verkopen. Volgens de overheid van de Filipijnen zouden al 25 crypto exchange sites zich gemeld hebben. Ze hebben aangegeven te willen voldoen aan de regels die zijn opgesteld voor een vergunning.

De Filipijnen denkt er zelf aan om maximaal 25 vergunningen uit te geven aan sites die aan de eisen kunnen voldoen. Voordat de sites een vergunning krijgen moeten ze aan strenge eisen voldoen. Als eerste wordt de financiële kant gecheckt. Heeft het bedrijf genoeg voldoende financiële middelen om een exchange te starten. Daarnaast moest het bedrijf binnen twee jaar minimaal $ 1 miljoen investeren in de Filipijnen. Als derde moet het bedrijf een fysiek kantoor bezitten in de Filipijnen met personeel.

Het is duidelijk dat de Filipijnen hopen op nieuwe manier om investeerders en werkgelegenheid aan te trekken. Met de investeringen hoopt het land de economie beter op gang te krijgen. Ondanks de gedachten hierachter komt het land toch met een gelimiteerd aantal vergunningen. Er zijn dus niet een onbeperkt aantal vergunningen aan te vragen bij de regering in de Filipijnen.

De Filipijnen wil geen doorgeef luik zijn voor oplichting en witwassen

Het land benadrukt zelf dat ondanks de vergunning ze geen doorgeefluik willen zijn voor oplichting en witwassen. Het is belangrijk dat de vergunningen gaan zorgen voor vertrouwen in de markt en eerlijke handel. Omdat ze dit belangrijk vinden wordt elk bedrijf uitvoering nagetrokken en in de gaten gehouden. Ze krijgen dus absoluut niet zomaar een vergunning op de Filipijnen.

Op dit moment zijn een aantal bedrijven een officieel verzoek hebben ingediend voor een vergunning. Dit zou gaan om lokale bedrijven, maar ook om bedrijven op een uur vliegen van de Filipijnen. Een aantal bedrijven uit China, Taiwan en Hong Kong zouden namelijk interesse hebben.

Mobiele versie afsluiten