Site pictogram 36.nl

Flow Traders uit Nederland stapt in cryptomarkt

Ondanks de waarschuwingen van de AFM over de cryptomarkt besluit de Nederlandse beursintermediair Flow Traders in de cryptomarkt te stappen. Flow Traders is bezig een serie met beleggingsproducten te maken. Hierbij kunnen beleggers handelen in zogenaamde Exchange Traded Notes met de huidige Ethereum en Bitcoin koers. Vervolgens wordt er in ruil voor de transactie een ETN uitgeschreven voor een grondstof. ETN’s worden nu gebruikt voor beleggingen in goud of zilver. Maar hier worden straks cryptomunten aan toegevoegd.

Flow Traders wordt straks de allereerste beursintermediair waarbij je actief kan handelen op de cryptomarkt. Volgens sommige kan dit gezien worden als een steun in de rug voor de cryptomarkt zelf. Dankzij de toegankelijkheid om straks te beleggen in cryptomunten via Flow Traders kom je een stap dichterbij gewoon beleggen in cryptomunten. Er zijn al genoeg traditioenele beleggers geïnteresseerd in beleggen in cryptomunten. Alleen durven ze de stap niet te zetten om echt munten aan te kopen. Vooral omdat ze de crypto exchange site spannend vinden om geld op te storten.

Flow Traders heeft de primieur om de eerste intermediair te zijn op de cryptomarkt. Voor de prijsschommelingen bij cryptomunten zou het bedrijf zich al ingedekt hebben. Ze hebben hiervoor futures gekocht van de cryptomunten in Amerika. De toman van Flow Traders verwacht overigens dat het een kwestie van tijd is voor de complete markt gereguleerd is. We zien dit nu al gebeuren in andere landen en mogelijk zal de rest snel volgen.

AFM kijkt negatief aan tegen de ontwikkeling

De AFM is niet zo positief over de plannen van Flow Traders. Particulieren en bedrijven worden dan ook afgeraden om in cryptomunten te handelen. Ze krijgen ook het advies om geen gebruik te maken van de dienst van Flow Traders.

Er zouden al meer financiële instellingen bezig zijn om beleggingsproducten op te zetten met cryptomunten. Het Britse E-Money en Goldman Sach zouden met soortgelijke producten starten. Toch heeft het Nederlandse Flow Trader blijkbaar de primeur te pakken.

Mobiele versie afsluiten