Site pictogram 36.nl

Forbes: Coinbase CEO en Ripple mede-oprichter zijn Miljardair

Coinbase

Foto credit: Useacoin (Shutterstock.com)

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft de lijst van miljardairs gehaald. Onlangs heeft Forbes zijn beroemde World’s Billionaires List uitgebracht. Brian Armstrong wordt geschat op een netto waarde van op $1 miljard, wat hem op de 1990e positie in de Forbes lijst oplevert. Ripple mede-oprichter Chris Larsen bereikte de 804e positie met $2,6 miljard.

Armstrong is mede-oprichter van Coinbase samen met Fred Ehrsam, die eerder werd genoteerd in Forbes 30 Under 30 en TIME Magazine 30 mensen die de wereld veranderen. Desondanks is Ehrsam niet terug te vinden op de lijst.

Coinbase is momenteel de grootste cryptocurrency-uitwisseling in de VS. Het bedrijf exploiteert ook Coinbase Pro, voorheen bekend als GDAX. Het bedrijf werd gewaardeerd op $8 miljard in 2018 toen het $300 miljoen ophaalde van venture capital bedrijven zoals Tiger Global Management, Andreessen Horowitz en Polychain.

Interessant genoeg hebben Michael Novogratz en de Winklevoss broers niet de Forbes lijst gemaakt, waar meer dan 2.000 miljardairs op staan.

De coronavirus pandemie leidde tot een economische crisis, waardoor de aandelenmarkten veel onder druk werden gezet.

Vanaf 18 maart telde Forbes 2.095 miljardairs, 58 minder ten opzichte van dezelfde periode in 2019 en 226 minder dan slechts ongeveer 2 weken eerder. 51% van de beursgenoteerde miljardairs is armer dan in 2019. Hun gecombineerde netto waarde is $8 biljoen, een daling van $700 miljard ten opzichte van vorig jaar.

Mobiele versie afsluiten