Site pictogram 36.nl

Game Stream Platform Microsoft xCloud volgend jaar live

Microsoft xCloud

Het game stream platform Microsoft xCloud zal volgend jaar in meerdere landen gelanceerd worden. Het platform zal geïntegreerd worden met de Xbox Game Pass.

Op dit moment is de service al in een beperkt aantal landen beschikbaar als gratis preview. Microsoft heeft aangegeven dat de service volgend jaar in verschillende landen, waaronder Nederland, als volwaardig product beschikbaar zal komen.

Microsoft heeft nog geen exacte lanceerdatum bekend gemaakt. Wel is de verwachtingen dat het in de eerste helft van volgend jaar zal gebeuren.

Het is nog niet bekend hoeveel het zal kosten om via xCloud te spelen. Waarschijnlijk zal er een maandelijks bedrag moeten worden betaald, en moeten er betaald worden om de games te kopen.

Het platform zal volgend jaar waarschijnlijk beschikbaar zijn voor Xbox, maar ook voor Windows 10 computers en Android telefoons en tablets. iOS ondersteuning zit in de pijplijn, alhoewel Apple dit mogelijk zal proberen te vertragen.

Het platform zal uiteraard de eigen Xbox One draadloze controller ondersteunen, maar er zijn ook plannen om Sony’s DualShock 4 en Razer’s Junglecat te ondersteunen.

Momenteel zijn er een 50-tal Xbox games via xCloud te spelen, en de verwachting is dat wanneer de service volledig gelanceerd wordt er ook PC games te streamen zijn.

Momenteel wordt het platform nog “Project xCloud” genoemd, maar de preview app heet “Xbox Game Streaming”. Het is dan ook nog niet bekend of xCloud ook de definitieve naam van de service zal worden.

Komende week komt Google met haar eigen games stream platform: Google Stadia. Wel zal Google Stadia in eerste instantie een beperkt aantal features hebben.

Preview Microsoft xCloud

In de US zijn er al mensen die de preview van xCloud hebben getest, en dankzij een Youtube clip van Brad Sams kunnen we alvast een idee krijgen van hoe xCloud werkt.

Mobiele versie afsluiten