Site pictogram 36.nl

Goldman Sachs opent Bitcoin desk voor beleggers

Eén van de grootste beleggingsbedrijven van Wallstreet, Goldman Sachs, heeft zich al vaker positief uitgelaten over de Bitcoin. In het verleden deed het bedrijf ook al eens voorspellingen over het koersverloop die uitkwamen. Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat de bank een speciale helpdesk gaat openen. Via deze helpdesk kunnen klanten bij Goldman Sachs Bitcoins kopen en verkopen.

Vanwege de volatiele koers is het op dit moment niet interessant om Bitcoins te verkopen. Je kan beter wachten tot de munt een hogere koers bereikt heeft. Maar dit zou zoals in ons vorige bericht te lezen is zomaar weer kunnen veranderen. Een aantal analisten verwachten dat aan het einde van het jaar de $ 6000 koers gehaald wordt. Reden genoeg om hierop in te spelen met een speciale Bitcoin helpdesk voor beleggers die willen investeren in cryptomunten.

Bitcoin is de grootste bedreiging voor de dollar

De meeste financiële banken laten zich negatief uit over de cryptomunten. Dit doen ze omdat ze er eigenlijk bang voor zijn. Goldman Sachs heeft ook flink wat geld verloren omdat klanten liever in Bitcoins beleggen dan dollars. In plaats van de bedreiging met angst aankijken kunnen klanten beter geholpen worden met beleggen. Dit zou de reden zijn waarom Morgan een helpdesk zou openen om klanten te helpen.

Uiteraard zal Goldman Sachs bij iedere transactie een commissie ontvangen. Het bedrijf heeft zo op een slimme manier een extra inkomstenbron gevonden. Het is de vraag hoeveel beleggers op Wallstreet er straks gebruik van durven te maken. Vooral nadat vooral de beleggers op Wallstreet zich negatief uitgelaten hadden over de Bitcoin.

Mobiele versie afsluiten