Site pictogram 36.nl

Google is van plan een blockchain te bouwen

De afgelopen tijd heeft Google andere start-up bedrijven goed in de gaten gehouden. Binnen het bedrijf zouden er namelijk plannen zijn om zelf een blockchain te bouwen. Dit zou voor een bedrijf als Google een gigantische stap zijn.

Bloomberg zou bronnen in handen hebben die menen dat Google plannen zou hebben om een soort Cloud systeem te bouwen. Bedrijven zouden hier gebruik van kunnen maken als dienst. De Cloud zou beheert worden door een Blockchain. Maar via de Google Cloud zouden straks ook financiële transacties online uitgevoerd moeten worden. Een dienst die Google tot nu toe nog niet aanbied.

Ondanks dat Google z’n gebruikers al veel privacy en beveiliging aanbiedt is dit systeem nog niet optimaal. Er zijn nog genoeg hackers die kunnen inbreken in het beveiligde netwerk van Google. Het bedrijf heeft gezien dat een Blockchain vele malen beter beveiligd is dan hun eigen systeem. Dit zou een Blockchain interessant maken om zelf te gebruiken voor een nieuwe dienstverlening of het verbeteren van de huidige dienstverlening.

Google heeft al geïnvesteerd in verschillende Blockchain start-ups

Het is niet nieuw dat Google interesse toont in Blockchain technologie. Het bedrijf heeft namelijk al geld geïnvesteerd in een aantal start-ups zoals: Ripple, LedgerX, Veem en Sorj Labs. Toch laat Google niet los of er een samenwerking met deze bedrijven inzit. Daarnaast laat het bedrijf niets los over wat ze ermee van plan zouden zijn.

Google zelf laat weten dat ze net als andere bedrijven interesse hebben in de Blockchain technologie. Ze zijn aan het kijken hoe ze zelf van deze techniek kunnen profiteren. Maar dit doen wel meer bedrijven zonder er echt iets mee te doen laat het bedrijf weten.

Opvallend is dat juist Google vorige week met het nieuws naar buiten kwam dat ze crypto-gerelateerde advertenties gaan blokkeren. Dit zou juist nieuwe start-ups in de weg staan om groot uit te groeien. Een potentie waar Google nu zelf juist in blijkt te investeren.

Mobiele versie afsluiten