Site pictogram 36.nl

Google Stadia zal bij Launch veel features missen

Google Stadia

Google Stadia zal op 19 november gelanceerd worden. Naar nu blijkt zal het om een uitgeklede versie gaan, een waslijst aan features niet direct beschikbaar zijn.

Andrey Doronichev, de director of product voor Stadia, deed gister op Reddit mee aan een Ask me Anything. Aan de hand van zijn antwoorden is gebleken dat Google Stadia volgende week gereleased zal worden, maar dat een aantal belangrijke functies pas op een later moment toegevoegd zullen worden.

Wat is Google Stadia?

Google Stadia is een platform waarop gamers online games kunnen streamen. Je kan de games streamen via de app, Chromecast of de Chrome browser.

Je hoeft dus niet meer games te downloaden, of in het bezit te zijn van een console zoals een PlayStation of een Nintendo.

De features die nog niet direct zullen werken (maar als het goed is wel snel zullen komen):

Google zegt dat ze gekozen hebben om een te beginnen met een uitgeklede versie van Stadia, omdat ze er voor willen zorgen dat eerst het core product goed zit. Wanneer het streamen van games goed werkt, willen ze andere functie aan Stadia gaan toevoegen.

Ook Microsoft werkt aan een streaming platform. Hun xCloud services zal waarschijnlijk volgend jaar volledig gelanceerd worden.

Mobiele versie afsluiten