Site pictogram 36.nl

Gratis Games verdienen $87 miljard in 2019

Stapels Geld

Onderzoeksbureau SuperData maakt bekend dat er in 2019 in totaal $109,4 miljard is verdient door de game-industrie. Gratis games leveren maar liefst 80% van de omzet op.

Gratis games verdienen hun geld met in-game aankopen, spelers kunnen in bepaalde games extra items kopen, zoals virtuele geweren of een outfit voor hun personage. Ook loot boxendie door sommige als illegaal gokken worden aangemerkt— zorgen voor grote omzetten in gratis games.

Epic Games’ Fortnite is met $1,8 miljard nog steeds de game met de hoogste omzet, alhoewel dit wel 25% minder is dan in 2018. Het succes van Fornite komt vooral doordat de game voordurend wordt geupdate, en door een Battle Pass abonnementen systeem.

Andere spellen zoals League of Legends (LoL) hebben wel meer spelers dan Fortnite, maar het lukt die spelmakers niet om net zoveel geld te verdienen aan de spelers. De kans dat een Fortnite PC gamer geld uitgeeft aan het spel is twee keer zo groot als dat van een LoL gamer.

In 2019 is er minder geld uitgegeven aan premium games, de omzat van games die je moet kopen ging met 5% omlaag. De verwachting is wel dat dit segment in 2020 meer omzet zal draaien, vooral omdat er een aantal grote games uitgebracht zal worden, waaronder Cyberpunk 2077 en The Last of Us Part II.

Bij de premium games was FIFA19 het populairst, met een omzet van $786 million. Daarbij moet wel gemeld worden dat ook FIFA19 beschikt over een loot boxen systeem, waarmee veel geld verdient wordt.

Mobiele games waren voor een groot deel verantwoordelijk voor de games omzet: games zoals Candy Crush, Honour of Kings en Pokemon Go hadden allemaal een omzet van meer dan $1,5 miljard.

Mobiele versie afsluiten