Site pictogram 36.nl

Handel platforms kunnen cryptovraag bijna niet aan

Er is zo’n enorm veel vraag in cryptomunten dat de handel platforms de enorme vraag bijna niet aan kunnen. Er zijn honderden transacties vertraagd omdat er zoveel handel is in cryptomunten. De enorme toename in transacties is vooral ontstaan nadat de Bitcoin voor het eerst de $ 10.000 wist te passeren.

Volgens verschillende bronnen zijn er problemen bij diverse handelsplatforms met het verwerken van transacties. Verschillende websites zijn ongelofelijk traag en verwerken transacties pas laat. Ondanks dat de munt op dit moment even iets minder waard is blijft de vraag maar stijgen. Het lijkt erop dat iedereen wil instappen en beleggen in Bitcoins.

Eén van de grootste handelsplatformen ter wereld voor de Bitcoin is Coinbase. De app van de handelssite is zelfs de meest gedownloade app voor de iPhone. Dit toont wel aan hoe ontzettend populair handelen in cryptomunten op dit moment is. De app weet zelfs andere populaire apps zoals Facebook Messenger en Youtube te verslaan met aantal downloads in de afgelopen dagen.

Veel klanten klagen over de trage websites en apps

Ondanks dat de vraag enorm is toegenomen lijkt het er niet op dat de sites extra service bieden. De sites zijn allemaal ontzettend traag en er moet lang gewacht worden op een transactie. Veel gebruikers krijgen ook error pages te zien omdat de site simpelweg overbelast is met beleggers die willen handelen.

Coinbase is niet de enige handelssite met problemen ook andere sites ondervinden hinder van het grote aantal beleggers dat hun geld wil uitgeven. Sommige sites gaven aan dat ze tijdelijk geen nieuwe accounts meer aanmaken om de aanvragen te kunnen verwerken en de site niet te overbelasten. Dit zorgde uiteraard meteen voor een stroom aan klachten op het internet.

Het lijkt erop dat niemand meer het succes in de Bitcoin wil mislopen. Het gevolg is dat duizenden mensen geld inleggen om cryptomunten te kopen. Doordat iedereen dit tegelijk doet raken de servers regelmatig overbelast en verlopen transacties traag. Voorlopig lijkt hier nog geen oplossing voor te zijn vooral niet als de vraag aanblijft.

Mobiele versie afsluiten