Site pictogram 36.nl

ICO Event Amsterdam groot succes: Internationale sprekers brengen kennis naar Nederland

Op 29 november werd in de hoofdstad een conferentie georganiseerd over cryptomunten en crowdsales – ICO Event Amsterdam. Deelnemers discussieerde over de mogelijkheden en risico’s van ICO’s, investeringen en marketing strategieën. Daarnaast waren er discussies over het reguleren van ICO’s. De conferentie trok in totaal meer dan 250 bezoekers. Deze bestonden uit investeerders, startende bedrijven, advocaten, bedrijfscoaches en technische experts.


Twaalf experts uit acht verschillende landen hielden een lezing op de conferentie. Aan de expo op de conferentie deden twintig verschillende bedrijven mee. De expo ging over nieuwe uitvindingen met Blockchains.

Naast sprekers werden er presentaties gehouden en waren er paneldiscussies waarbij deelnemers hun ervaringen mochten delen met verschillende cryptomunten.

Legalisering

Eén van de hoofdsprekers op het evenement was Lars van de Ven. Hij is een vertegenwoordiger van de Autoriteit Financiel Marketen (AFM). De Nederlandse toezichthouder van financiële markten. Hij begon z’n lezing met het uitleggen van de positie van de AFM over de risico’s in beleggen in ICO’s. De risico’s zijn volgens hem groter dan de opbrengst van ICOs.

Lars van de Ven onthulde in detail het concept van de AFM. Hierin liet hij zien wat voor de AFM belangrijke kenwaarden zijn voor financiële producten. De kernwaarden zijn: stabiliteit, veiligheid, transparantie, bescherming van persoonsgegevens en het voorkomen van witwassen van geld.

Hij legde uit dat in 2016 er een speciale afdeling is opgericht die zich richt op nieuwe financiële technologieën. Helaas blijkt dat een groot aantal ICOs zich niet houden aan de kernwaarden van de AFM. De enige manier om de ICOs hier wel aan te laten voldoen is door de markt te reguleren.

Tips voor investeringen

David Siegel een blockchain expert en adviseur is mede-eigenaar van Twenty Thirty AG. Dit bedrijf is vooral gefocust op investeringsstrategieën in Blockchain technologieën. Een aantal strategieën heeft hij uitgelicht tijdens zijn lezing op het evenement.

De expert geloofd dat bijna 95% van de investeringen in ICO’s geen winst gaan opleveren. Er zijn daarom een aantal regels die hij adviseert aan beleggers. Wees bijvoorbeeld voorbereid op veranderingen in de cryptowereld, zorg voor een gevarieerd portfolio met meerdere munten, analyseer elk bedrijf voor je erin investeert.

Daarna gaf David Siegel een aantal regels voor het lanceren van een nieuwe ICO. Hij gaf starters de tip om een ambitieus doel te stellen. Bijvoorbeeld dat er minimaal 10 miljoen dollar wordt opgehaald met crowdsale. Verlaag nooit de prijs van je munten. Benader investeerders altijd voorzicht. Probeer een community op te zetten met je ICO waarbij beleggers zich betrokken voelen in het proces.

Tijdens zijn presentatie gaf hij ook uitleg over de verschillende munten en het verschil met cryptomunten. Volgens hem zijn er drie munt classificaties. Een actieve en passieve, vooraf ingestelde aantal munten of een cryptomunt die nieuwe munten blijft aanmaken, overdraagbare munten en niet overdraagbare munten. De expert gaf tijdens z’n presentatie een uitgebreide uitleg over de verschillende classificaties.

De beste oefening voor een geslaagde ICO

Julian Hosp is medeoprichter en president van TenX. Dit bedrijf geeft tips aan bedrijven die een eigen ICO willen beginnen. Zijn eigen project was een systeem waarmee er met verschillende cryptomunten betaald kon worden. Het zou zo mogelijk zijn om met een bankpasje met Bitcoins te betalen. Voor zijn eigen ICO idee wist hij $ 80 miljoen op te halen.

De expert heeft uitgelegd dat een succesvol ICO project aan een aantal eisen moet voldoen. De volgende eisen zijn nodig: Een goed idee, uitstekende uitvoering van het project, goed team en een goede ICO structuur en marketing.

Al deze onderdelen zijn noodzakelijk om een project te laten slagen. Tijdens zijn lezing gaf hij extra aandacht aan crowdsale promotie op social media. Daarnaast gaf hij aan dat klantenservice ontzettend belangrijk is.

Meer ICO en Bitcoin conferenties

Het ICO Event Amsterdam werd georganiseerd door Smile-Expo. Smile-Expo is een internationaal evenementen bedrijf en organiseert al sinds 2014 evenementen rondom blockchain technologie en cryptomunten. In 2017 werden er 15 evenementen georganiseerd over Blockchain technologie en Bitcoins. Van de 15 evenementen waren er 3 ICO evenementen. Naast Amsterdam waren er ICO evenementen die plaatsvonden in Londen en Moskou.

De volgende Bitcoin en Blockchain conferentie zal gehouden worden op 25 januari in de Philipijnen. Daarna volgen er nog andere conferenties in Gibraltar (8 februari) en St Petersburg (13 februari).

Mobiele versie afsluiten