Site pictogram 36.nl

Japan inspecteert 15 ongeregistreerde crypto handelsplatformen

Het was al langer bekend dat Japan harder gaat optreden tegen illegale crypto handelsplatformen. Vandaag werd er ook echt daad bij deze woorden gebracht. Het land liet weten dat ze 15 ongeregistreerde crypto sites gaan onderzoeken.

Het onderzoek komt niet geheel uit de lucht vallen. Na de hack bij Coincheck wil de Japanse waakhond voor financiën beter toezicht houden op de veiligheid bij beleggingssites. Als onderdeel van de legalisering van Bitcoins in Japan moeten websites zich officieel bij de regering registreren als ze Japanners willen toelaten op hun platform.

Deze regel is officieel ingevoerd in april 2017. Bedrijven die hiervoor al bestonden werden automatisch meteen meegenomen en mochten wel blijven handelen in cryptomunten. Bedrijven die later zijn opgericht mogen niet in Japan handelen tot ze goedkeuring hebben.

Coincheck behoort tot de regelgeving van voor april 2017

Coincheck had officieel ook nog geen licentie, maar stond wel onder toezicht om er één te krijgen voordat de site gehackt werd. Na de hack is de waakhond officieel wakker geschud en willen ze de afhandeling van de licenties sneller laten verlopen. Ze besluiten daarom 15 websites te gaan inspecteren op veiligheid.

De inspecties die ze uitvoeren zullen uiteindelijk bijdragen aan een veilige omgeving voor beleggers om geld in te zetten. Daarnaast wordt er ook gekeken hoe de managers met het geld van hun beleggers omgaan. Ze willen zo voorkomen dat er fraude mee gepleegd wordt en het geld in verkeerde handen terecht komt.

Mobiele versie afsluiten