Site pictogram 36.nl

Japan opent eerste crypto exchange site via een bank

Twee jaar geleden werd al aangekondigd dat een Japanse bank een eigen crypto exchange site zou uitbrengen. Helaas bleek het lastiger dan gedacht, maar vandaag was het eindelijk zo ver. Via een officiële bekendmaking afgelopen dinsdag werd bekend gemaakt dat VCTRADE live is.

De website VCTRADE is eigendom van het Japanse SBI Holdings. SBI Holdings is een officiële bank in Japan. Het is voor het eerst in de geschiedenis van cryptomunten dat een bank een eigen exchange gaat beginnen. Begin juni werd al aangekondigd dat de site binnenkort live zou gaan. In het begin zou een beperkt aantal beleggers toegang krijgen tot de site. Later in het jaar zou het grote publiek kunnen beleggen via de site.

20.000 Japanners zouden zichzelf al aangemeld hebben om als testpersoon te gaan beleggen in cryptomunten via de bank. Vanaf vandaag mogen ze officieel gaan beleggen via de streng beveiligde website. De dienst voldoet uiteraard aan alle financiële eisen en licenties die gesteld zijn door Japan.

Nieuwe beleggers kunnen zich al aanmelden

Het lijkt erop dat de release van de site voorspoedig verloopt. Japanners met interesse kunnen zichzelf registreren voor een nieuw account. De registratie wordt vervolgens door SBI gecontroleerd en goedgekeurd. Bij goedkeuring krijg je officieel toegang tot de site en mag je beleggen.

De deuren zijn officieel geopend voor inwoners van Japan tussen de 20 en 70 jaar oud. Alleen consumenten mogen via de website beleggen. Professionele investeerders mogen helaas nog niet via de site beleggen. Bedrijven krijgen ook geen toegang tot het beleggingssysteem van SBI.

Op dit moment is het alleen nog maar mogelijk om te handelen in Ripple. De bank is een groot voorstander van Ripple en hoopt de munt op deze manier te steunen. Voor het opzetten van de crypto exchange site zouden ze ook de hulp ingeschakeld hebben van Ripple zelf. De munt is al een tijdje populair op de Aziatische markt en uiteraard helpt dit nieuws zeker. De komende weken moet het ook mogelijk worden om via de site Bitcoin Cash en Bitcoins te kopen.

Mobiele versie afsluiten