Site pictogram 36.nl

John McAfee komt met privacy cryptomunt

Gemaskeerde Bitcoin Man

Foto credit: Gualtiero Boffi (Shutterstock.com)

John McAfee kondigde onlangs aan dat de nieuwe privacy cryptomunt “GHOST By McAfee” wordt gelanceerd, waarmee het nieuwe Twitter-account en de bijbehorende website van het project wordt onthuld.

McAfee geeft aan dat de whitepaper en meer details over een maand op 15 mei zullen worden geplaatst.

De GHOST website onthult dat het proof-of-stake privacy munt zal helpen de privacy van de gebruiker te beschermen door gebruikers “niets anders dan een ‘geest’ te maken bij online transacties.”.

Volgens de officiële website zullen GHOST transacties gebruik maken van een state-of-the-art escrow-pool en worden geverifieerd met zero-knowledge proofs. GHOST maakt gebruik van een proof-of-stake netwerk en heeft snellere transactietijden en lagere kosten, als voordelen.

Privacy munten worden veel gebruikt in situaties waarin de gebruiker anoniem wil blijven, zoals criminele transacties of betalingen aan sex sites.

Transacties die via on-chain worden verwerkt, worden binnen 60 seconden afgerekend en gebruikers betalen minder dan een cent voor transactiekosten. Het bedrijf is momenteel op zoek naar masternodes om het GHOST netwerk te beveiligen en een deel van de transactiekosten te verdienen.

In een poging om het netwerk op te starten, heeft het Ghost-team gebruikers de mogelijkheid toegestaan om GHOST-tokens bij de lancering gratis te claimen door McAfee’s DEX-token ESH te hebben. Door een momentopname te maken van hoeveel ESH-tokens gebruikers er op 25 mei zijn, zal het team GHOST-tokens distribueren in verhouding tot dit bedrag.

In totaal zal 25% van de GHOST coins worden toegewezen aan ESH-tokenhouders. Switch tokens (ESH) vertegenwoordigen een inkomstenaandeel van 50% van ALLE vergoedingen die worden verzameld door Switch en het SwitchDex-netwerk, waaronder McAfeEdex. Elke maand wordt 50% van de inkomsten gedropt (in ether) naar ESH-houders en het token wordt momenteel verhandeld op IDEX, McAfeEdex en Mercatox.

Het is geen verrassing dat John McAfee, altijd een trend-spotter, met een privacy-munt naar buiten is gekomen, vooral na de aankondiging van Litecoin in december 2019 van de samenwerking met BEAM van de MimbleWimble-privacy- en fungiabiliteitsfunctie die is ontwikkeld met testnet gericht op het einde van de zomer 2020.

De grootste vraag onder de gemeenschap is of er behoefte is aan een ander privacytoken of dat bestaande spelers al een behoefte in de markt hebben ingevuld.

Er zijn ten slotte al veel privacy coins, en zelfs een bedrijf als MasterCard heeft jaren geleden al een patent gedeponeerd, met betrekking to anonieme blockchain transacties.

Een van de reacties op de Twitter-thread van McAfee na de aankondiging, was dat de GHOST technologie deed denken aan de eerste geautomatiseerde privacy-swap gemaakt door het NIX-platform.

Anderen in de gemeenschap vroegen zich af of de technologie veel anders zou zijn dan bestaande oplossingen zoals Monero of ZCash.

Leden van de gemeenschap die ook voorstanders waren van Decord vroegen McAfee waar er ruimte was voor samenwerking op zo’n privacyfunctie.

Mobiele versie afsluiten