Site pictogram 36.nl

Komt Apple met Virtual Reality?

Virtual Reality Headset

Er blijven maar geruchten opduiken dat Apple bezig zou zijn met virtual-reality (VR) en augmented-reality (AR). Vorig jaar gingen de geruchten dat Apple al in 2020 haar eerste AR producten zou uitbrengen, maar volgens een anonieme Apple manager zou Apple pas in 2022 een virtual reality headset uitbrengen, en in 2023 augmented-reality brillen.

Volgens de geruchten zou de Apple VR headset erg veel gaan lijken op de reeds bestaande Oculus Quest, de all-in-one gaming headset van Facebook. Wel zou de VR headset dunner zijn en ook over AR mogelijkheden beschikken.

Apple medewerkers zouden te horen hebben gekregen dat ontwikkelaars vanaf 2021 aan de slag zouden kunnen gaan om software en games te ontwikkelen voor de Apple headset.

Als de geruchten waar zijn, zou Apple na de VR/AR headset in 2023 komen met een veel kleinere AR bril, wat mogelijk meer lijkt op Google Glass of de Microsoft Hololens.

De VR/AR headset zal zich waarschijnlijk richten op games, virtual meetings en video kijken. Voor gamers zou deze het meest interestante product van de twee zijn.

Mobiele versie afsluiten