Site pictogram 36.nl

Komt er een nieuwe BioShock game?

BioShock

Het lijkt er sterk op dat er een nieuwe game in de BioShock franchise zal uitkomen. Het gerucht dat er eindelijk een vervolg zal komen op BioShock Infinite ging al een tijdje, maar er zijn nu steeds meer aanwijzingen dat het er echt van gaat komen.

Ondanks dat de game studio 2K Games in 2014 had aangekondigd dat er geen nieuwe BioShock spellen meer zouden verschijnen, komen er steeds meer aanwijzingen dat er toch nog een BioShock game aan zit te komen.

Wat is BioShock?

BioShock is een first person shooter gecombineerd met een computer role-playing game. De populaire game serie begon in 2007 en tot op heden zijn er 3 games gereleased: BioShock, BioShock 2 (2010) en BioShock Infinite (2013). De drie spellen zijn in totaal meer dan 30 miljoen keer verkocht.

Tijdens de presentatie van de kwartaal cijfers gaf Take-Two CEO Strauss Zelnick aan dat Take-Two “de sterkste ontwikkelingspijplijn in de geschiedenis heeft”, en dat fans van zijn games “sequals van onze grootste franchises (…) kunnen verwachten.”.

Uiteraard geeft die uitspraak geen zekerheid over een BioShock vervolg, Zelnick kan tenslotte ook hintten op bijvoorbeeld een nieuwe Grand Theft Auto of Mafia game.

Maar eerder deze week werd er een nieuwe vacature ontdekt voor een “End Game Design Lead”. Het bijzondere is, dat deze functie is voor een game studio van 2K, op de locatie waar vermoedelijk gewerkt wordt aan de nieuwe BioShock game.

Game liefhebbers gaan er door de uitspraak van Zelnick en de openstaande vacature nu vanuit dat er nu dus daadwerkelijk een nieuwe BioShock game aankomt.

BioShock voor Beginners…

Nog nooit BioShock gespeeld? Bekijk dan onderstaande video voor een crash course BioShock.

Mobiele versie afsluiten