Site pictogram 36.nl

Korea wil positieve legalisering cryptomunten

Zuid-Korea is druk bezig om zo snel mogelijk cryptomunten in het land te legaliseren. Als dit gedaan is zouden cryptomunten en blockchain technologie legale producten in het land zijn. Het is alleen de vraag wat dit gaat betekenen voor cryptomunten als Korea dit doorzet?

De lokale financiële autoriteiten van Korea zouden van plan zijn om de markt te legaliseren. Het belangrijkste met de legalisering vinden ze dat investeerders veel beter beschermd wordt. Dit is van belang in een groeiende industrie zoals de crypto industrie. In juni werden er nog twee Koreaanse crypto exchange sites gehackt. Dit is volgens Zuid-Korea een duidelijk tegen dat de regering moet ingrijpen om beleggers te beschermen.

Op dit moment zijn er vrijwel geen eisen om een crypto exchange site te beginnen. Een investering van slechts $ 40 zou voldoende zijn om van start te gaan. Kleine bedrijven investeren daarom in een goedkope website om een exchange site op te starten en geld te verdienen. Er is daardoor te weinig geld geïnvesteerd in de beveiliging. Met als gevolg dat beleggers snel gehackt worden en hackers massaal toeslaan in Zuid-Korea.

Nieuwe wetgeving moet vooral beleggers beter beschermen

Zuid-Korea wil graag cryptomunten adopteren en niet verbieden. Ze willen de markt dus niet tegenwerken met hun nieuwe regels. Ze vinden vooral dat de markt en belegger beter beschermd wordt. Dit kan door alle sites onder toezicht te stellen van de financiële waakhond FSC. Volgens de eisen van de FSC moet elke exchange site straks aan strike beveiligingsregels voldoen om te voorkomen dat ze gehackt worden. De beveiliging moet zelfs op hetzelfde niveau komen als grote financiële serviceproviders en banken.

Daarnaast wil Zuid-Korea dat er ook maatregelen genomen worden om het witwassen van geld tegen te gaan. Met de nieuwe wetgeving moet het verplicht zijn voor beleggers om zich te identificeren voor ze een account kunnen aanmaken en beleggen. Hierdoor moet witwassen veel sneller gesignaleerd worden dan nu het geval is. De regels moeten hetzelfde zijn als bij banken.

Het plan is voor Zuid-Korea om de plannen voor eind 2018 door te voeren in het land. Het doel is dat hierdoor meer geld in de markt zal vloeien vanuit de lokale bevolking. Vooral vanuit bevolking die nu nog bang is voor hackers en hun veiligheid.

Legalisering kan een positief effect hebben op de markt

Analisten verwachten dat de legalisering van Zuid-Korea een positief effect gaat hebben. Aan het einde van 2018 kunnen we hierdoor een flinke stijging van de koers verwachten. De stijging zou zomaar 12 maanden kunnen aanhouden door nieuw geld dat binnenstroomt.

Legalisering kan ervoor zorgen dat Zuid-Korea uitgroeit tot de derde grootste markt in de crypt industrie. Hiermee sluiten de Koreanen het rijtje van Amerika en Japan. Tot die tijd is het nog wel even wachten tot de wet is goedgekeurd. Dit gebeurt mogelijk al in het vierde kwartaal van 2018. Vooral omdat de regering haast wil maken met de nieuwe wetgeving rondom cryptomunten.

Mobiele versie afsluiten