Site pictogram 36.nl

Kroonprins Liechtenstein wil investeren in cryptomunten

Het lijkt erop dat we straks de eerste koning krijgen met cryptomunten in z’n bezit. De kroonprins van Liechtenstein heeft vandaag bekendgemaakt dat hij overweegt een deel van het vermogen van de familie in cryptomunten te stoppen.

Het gaat hierbij niet om een paar tientjes, maar na verluid een groot deel van hun vermogen dat op dit moment $ 5 miljard waard is. Kroonprins Alois Phillipp Maria heeft dit laten weten aan CNBC. Het vermogen van de familie is na de Tweede Wereldoorlog flink afgenomen. Door een deel te beleggen in cryptomunten hoopt de prins het vermogen weer te laten groeien.

Volgens de kroonprins is er met de komst van cryptomunten een compleet nieuwe digitale economie ontstaan. Dit is zeker iets om in de gaten te houden als mogelijkheid om in te beleggen. Ondanks dat de kroonprins interesse heeft laat hij weten er eigenlijk te weinig verstand van te hebben om de stap echt te wagen namens de familie.

Kroonprins vindt de ontwikkeling van Blockchain technologie interessant

De kroonprins heeft al laten weten dat hij de complete ontwikkeling van de Blockchain technologie interessant vindt. Het zou volgens hem zomaar de toekomst van bedrijven kunnen worden. Hij verwacht dat steeds meer bedrijven met de technologie gaan werken om processen sneller te laten verlopen.

De kroonprins denkt ook dat het voor z’n eigen mini landje een mooie aanwinst zou zijn. Hij heeft al aan de regering aangegeven dat hij wil kijken of de technologie van Blockchain gebruikt kan worden binnen de regering. Hij verwacht dat z’n land veel efficiënter kan werken op Blockchain technologie.

Wanneer de kroonprins echt de stap gaat geven om te investeren in cryptomunten is de vraag. Mogelijk zal hij het nu nog te risicovol vinden om er veel geld in te pompen.

Mobiele versie afsluiten