Site pictogram 36.nl

League of Legends komt met Dutch League in 2020

League of Legands Dutch League & Belgian League

Riot Games heeft bekend gemaakt dat er vanaf volgend jaar een professionele League of Legends competitie opgezet zal worden in Nederland en België. De gecombineerde prijzenpot zal 50.000 euro bedragen.

Riot Games zal in samenwerking met het Belgische 4Entertainment twee nationale competities voor League of Legends opzetten in België en Nederland. In België zal de nieuwe competitie Belgian League heten, en in Nederland zal de competitie als de Dutch League door het leven gaan.

Er zal een prijzenpot zijn van 25.000 euro per nationale league. Daarnaast kunnen teams zich kwalificeren voor de EU Masters.

Er zullen in beide competities in het eerste jaar slechts 6 teams strijden voor de titel. In de toekomst is het wel de bedoeling om meer teams toe te laten tot de nationale League of Legends competities.

In het verleden konden teams zich kwalificeren voor de EU Masters tijdens de Benelux Premier League, maar deze competitie zal ophouden te bestaan. De nieuwe competities zullen het hoogste eSport niveau zijn binnen Nederland en België.

Naast deze twee leagues zal er ook een “Open Tour” voor League of Legends komen. Tijdens verschillende toernooien die onderdeel van de Open Tour zullen worden kunnen talent volle amateurs zich bewijzen, en zo mogelijk gescout worden voor een professioneel team.

De wedstrijden in de Dutch League en de Belgian League zullen te volgen zijn op Twitch en Youtube.

Format

De competitie bestaat uit twee splits (lente en zomer) en een nationale Country Final. Elke Split wordt online gespeeld als een Double Round Robin tussen alle zes de teams. Het hoogtepunt zal een King-of-the-Hill-stijl Play-off zijn tussen de vier beste teams van de Split.

Elke Split heeft een prijzenpot van € 7.500 en de winnaar van elke Split verdient een plek in de European Masters Play-Ins, waardoor ze de kans krijgen om het op te nemen tegen enkele van de beste teams uit heel Europa.

Teams verdienen kampioenschapspunten op basis van hun klassement aan het einde van elke split, en de vier beste teams op basis van kampioenschapspunten staan aan het einde van het seizoen in de offline nationale landelijke finale voor een extra prijzenpot van € 10.000.

Tussen Splits en na de Country Finals hebben teams de mogelijkheid om wijzigingen aan te brengen in hun line-ups tijdens een transferperiode.

Mobiele versie afsluiten