Site pictogram 36.nl

Litebit overbelast, Bitcoins kopen kan, maar lastig

Door de enorme koersstijgingen willen steeds meer mensen Bitcoins kopen, maar door overbelaste systemen gaat dat nog al eens moeilijk. Ook het in Nederland populaire Bitcoin wisselkantoor Litebit heeft het zwaar.

Soms zijn er bij Litebit geen munten beschikbaar, en op andere momente geeft de website van Litebit een foutmeldeing. Als dit gebeurt kan je even afwachten of die situatie verbetert, of je kan naar Bitonic gaan om Bitcoins te kopen. Bitonic heeeft meestal een grotere voorraad Bitcoins, en ook daar kan je veilig en snel betalen met iDeal.


Zoals gezegd kan je ook gewoon blijven proberen om je Bitcoins te kopen bij Litebit. Mij is het vandaag uiteindelijk ook gelukt om een paar transacties te doen bij Litebit, ook al moest ik een paar pogingen wagen.

Als je wilt proberen om bij Litebit Bitcoins te kopen moet je ten eerste er op letten dat er wel munten beschikbaar zijn. Boven het order formulier staat altijd netjes aangegeven hoeveel munten er nog beschikbaar zijn.

Zo zie je op het plaatje dat er op dat moment geen munten beschikbaar zijn. Gelukkig vult Litebit geregeld het aantal coins aan, dus als je geregeld de website refreshed is de kans groot dat er binnen 10-20 minuten weer nieuwe Bitcoins te koop zijn.

Ook als er coins zijn gaat het niet altijd van een leien dakje, zo kreeg ik tijdens het invullen van het bestelformulier geregeld foutmeldingen. Ook kreeg ik soms een Cloudfare Error 521, en was de hele website kort niet bereikbaar.

De enige manier om een bestelling te plaatsen lijkt op dit moment vooral om het vaak te proberen, na een minuut of vijf op “volgende” te klikken, laadde eindelijk de iDeal betaal pagina. Toen de iDeal pagina gelaadde was ging alles vrij vlot, en kwam de besteling in Mijn Account te staan, onder Bestellingen.

Bitcoins kopen bij Litebit kan dus wel, maar is niet altijd even makkelijk.

Ondanks de problemen lukt het Litebit wel om nog voor ruim 9,7 miljoan aan Cryptomunten te verkopen per dag. Op de momenten dat de Litebit site werkt wordt er dus flink gehandeld.

Om de drukte aan te kunnen schakelt Litebit soms bepaalde munten tijdelijk uit. Zo is het op dit moment niet mogelijk om NXT, Monere, ARDR en Ethereum te kopen via Litebit. De andere cryptomunten zijn dus wel gewoon te koop, alhoewel je het dus wel vaak moet proberen.

Alternatieven

Niet alleen de Bitcoin is op dit moment razend populair, maar ook Ripple maakte vandaag een enorme koersstijging mee, en de Litecoin maakte gisteren een gigantische winst. Daardoor kunnen handelsplatformen de vraag niet aan, en ook Litebit heeft hier dus onder te lijden.

Uiteraard zijn er meerdere websites waar je Bitcoins kan kopen, maar eerlijkheids halve moet gezegd worden dat veel Bitcoin beurzen en wisselkantoren overbezet zijn. Zelfs Coinbase, een van de grootste cryptobeurzen ter wereld, kan de vraag nauwelijks aan.

Als je alleen Bitcoins wil kopen kan je ook terecht bij Bitonic, waar je ook kan afrekenen met iDeal. Als je graag andere cryptocurrencies wil zou je je moeten aanmelden bij een Buitenlandse Bitcoinbeurs zoals Spectrocoin.

Mobiele versie afsluiten